Negen schijfjes banaan

Gelezen door: Marieke Van den Berge (2 boeken)

Citaat: "Schijfje vier hield op met klimmen en gaf iedereen een zoen.
Geeuwde nog eens luid en zich vallen in een schoen."

Negen schijfjes banaan vinden het te koud in de koelkast. Samen gaan ze op zoek naar een andere slaapplaats. Tijdens hun spannende tocht door een groot en krakend herenhuis zoeken ze elk hun favoriete slaapplekje. Het oudste schijfje vindt zijn plekje op een geurige badborstel. Schijfje acht, Delgada, heeft het graag stil en kruipt op de vensterbank achter het gordijn. Verwoord in een grappig aftelrijmpje vinden de negen schijfjes een slaapplek die bij hen past.

De originele foto’s op elke pagina maken de tocht van de bananenschijfjes levensecht. Dat elk schijfje een naam heeft toont de aandacht voor detail van deze auteur/illustrator. De binnenkant van de kaft is bovendien bekleed met het behangpapier van één van de kamertjes van het poppenhuis in het boek. Misschien heb ik zelfs nog niet alles ontdekt. Negen schijfjes banaan is het tweede van vier rechthoekige boeken van Pieter Gaudesaboos. Stuk voor stuk juweeltjes die je nooit uitgelezen hebt. Ik werk als logopediste in het buitengewoon secundair onderwijs en dit boek vonden de leerlingen fantastisch: grappig, aantrekkelijk en meeslepend. Ideaal voor tijdens de Jeugdboekenweek.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Saskia Aerts op 23 maart 2006:
Dit is inderdaad een schitterend boekje! Heel mooie foto's en een schattig, leuk verhaaltje. Simpele woordjes die samen juweeltjes van zinnen vormen. De foto's zijn minstens even belangrijk als het verhaal zelf. Je hebt het uit in 10 minuten, maar je zou er nog uren in kunnen blijven bladeren.
Ook Roodlapje van Pieter Gaudesaboos is zo'n prachtig boekje. Dat heeft me zelfs nog meer gesmaakt dan deze Negen Schijfjes Banaan.