iBoy

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: ""Ze denkt dat ze verliefd is op de stoere benk, maar krijgt op het laatst door dat het watje haar enige ware liefde is. Zo gaat het in boeken toch altijd?" Omi glimlachte. "Maar niet in het echte leven?" "Nee," zei ik, "In het echte leven kiest het meisje altijd voor de stoere bink en blijft het watje thuis sullige gedichten schrijven over hoe lullig hij zich voelt.""

Op een dag valt er een iPhone op het hoofd van Tom Harvey. Hij ligt dagenlang in coma en na de operatie blijken er stukjes technologie in z'n hoofd achtergebleven te zijn. Deze stukjes bezorgen hem uiteindelijk superkrachten. Op hetzelfde moment dat de iPhone uit het raam viel, werd Toms vriendin Lucy verkracht. Dankzij z'n nieuw verworven superkrachten kan Tom zijn vriendin wraken en zijn verpauperde buurt weer veilig maken. Maar alles komt met een prijs.

Ik hou van superheldenverhalen, Superman, Batman, The Green Lantern, etc... En ook iBoy valt in dit rijtje. iBoy is echter zo slecht en arm geschreven dat dit één grote verspilling van tijd is. Het enige dat wél fatsoenlijk geschreven is, zijn de talloze citaten die hij aanwent om z'n boek te vullen. Het verhaal is ongeloofwaardig van begin tot einde. Her en der leek ik verwijzingen naar zelfrelativering en eigenspot (m.b.t. Brooks zelf) te ontdekken, maar dat kan maar matig de gruwel goedmaken. Bah, bah, bah. Het ergste is dat ik geen enkele negatieve recensie vind en ik me dus moet afvragen of het aan mij ligt?!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Hans Huybrechts op 29 januari 2014:
Ik vond het een heel goed boek, zodra je begonnen was met lezen, bleef je echt verder lezen. Het is ook eens een andere soort superheld, niet een die alleen met brute kracht alles kan oplossen, maar een superheld die ook alles weet. Het is ook wel leuk dat elk hoofdstuk wordt ingeleid door een bepaald citaat dat ook met dat hoofdstuk te maken heeft. Het hoofdstuk wordt ook binair weergegeven, hoofdstuk een is 1, hoofdstuk twee is 10, hoofdstuk drie is 11 enzovoort.

Het boek is wel heel onrealistisch, maar de schrijver heeft het zo geschreven dat je je echt kan voorstellen hoe het er uit ziet. Hij doet dit door alles heel goed te beschrijven en alles wordt goed verwoordt. Sommige dingen schrijft hij wel zoals je het zou zeggen, je zou begrijpen wat hij bedoelt moest je het horen, maar als het geschreven is, moet je het een paar keer opnieuw lezen om het te begrijpen. Voor de rest vind ik het boek heel leuk, humoristisch en ook spannend. Het boek begint redelijk saai en langdradig, maar wanneer je dichter bij het midden komt, wordt het boek spannender. Nu ik dit boek heb gelezen, ga ik zeker meer boeken lezen van Kevin Brooks.

Locatie: UK