Postkantoor

Gelezen door: Danny Theuwis (4 boeken)

Buitengewoon schitterend en hilarisch boek. Als een sneltrein word je meegesleurd door de tragiek. Werken is een lust, lezen een genot. Het leven zoals het is in een Amerikaans en toch zo universeel postkantoor!

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Didier Vaes op 10 februari 2008:
Ook ik heb dit boek in een ruk uitgelezen. Toch wel een typisch "mannelijk" boek. Vol van sex, gokken, zuipen. Ik ben dan op slag al zijn boeken gaan lezen, hoewel ze moeilijk te vinden zijn. Zijn soberheid siert hem, hij schrijft zoals hij zich voelt. Voor mij niet de beste schrijver ooit, maar wel de boeienste schrijver. Ook heb ik vaak hardop moeten lachen met zijn dwaze opmerkingen en lotgevallen. Voor mij toch een van de tofste en boeienste boeken die ik gelezen heb. Zeker een aanrader, veel plezier erbij.
Liliane Melis op 30 september 2007:
In sneltempo uitgelezen...Bukowski schrijft sober, eerlijk en zonder franjes, recht op de man/vrouw af. En dat werkt!
Olivia op 4 juni 2007:
Ik heb het boek in één keer uitgelezen, wat niet wil zeggen dat het een goed boek is. Ik heb ervan genoten, maar kan niet beweren dat ik er ondersteboven van was. Wat ik wel kon appreciëren was Bukowski's sobere schrijfstijl, geen overweldigende beschrijvingen of tierlantijntjes, hij zegt waar het op staat zonder te veel rond de pot te draaien. Geen tijdverlies maar ook geen geweldig ontdekking.

Gelezen door: Filip Lersberghe (1 boeken)

Citaat: "Niet... gans het boek is keigoed"

Te goed voor woorden. Zoals hij schrijft wordt er niet meer geschreven. Hij mag dan wel wijlen zijn wegens droge lever, wat hij schrijft raakt je recht in de maag. Dit is ruw, cru, duidelijk geen 1-2-3 romannetje maar echt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Citaat: "Ik hoorde 't tij komen en uit gaan. Het was alsof ik met de hele oceaan aan 't klaarkomen was. Er scheen maar geen eind aan te komen."

De dag nadat hij als postbode werd ontslagen begon Charles Bukowski aan zijn eerste roman, Postkantoor.
Henry Chinaski, half-alcoholist, is het alter ego van Bukowski. Dat leven bestaat voornamelijk uit seks, alcohol, paardenraces en zeer weinig slaap. Er dreigt iets van regelmaat in Chinaski's bestaan te komen wanneer hij als postbode gaat werken, maar het geestdodende werk en conflicten met zijn bazen zijn er teveel aan. Mislukte relaties die gedragen worden door seks en alcohol vormen een rode draad in het leven van Harry Chinaski. Het herhaalde 'wangedrag' mondt uiteindelijk uit in disciplinaire maatregelen: het begin van een literaire carrière.
De eerste kennismaking met Bukowski roept gemengde gevoelens op. Ik heb het boek op 1 dag uitgelezen, maar toch herhaalt het verhaal zichzelf (andere anekdotes, gelijkaardige feiten).

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: