Herinnering aan mijn droeve hoeren

Gelezen door: Iris Valentyns (2 boeken)

Dit boek vertelt het verhaal over een oude negentigjarige man die voor het eerst liefde voelt in zijn leven, hoewel deze liefde zich puur platonisch ontwikkelt en zich richt naar een 15-jarige maagd.

Een verhaal over liefde zonder dat de liefde uitgevoerd wordt tegen de rand van de naderende dood. Márquez beschrijft de gevoelens van de oude man op een prachtige, aangrijpende manier waarin je zelf wil verdrinken...

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Dennis P. op 4 januari 2010:
Een boek dat je in'n wip uitleest, maar wat'n leven duurt om het te vergeten.
Tine Maertens op 7 maart 2006:
Een orginele verhaallijn, die Márquez-gewijs werd uitgeschreven. Márquez ontroert weer, weet de juiste woorden, zinspelingen etc. te gebruiken en sleurt je mee in het verhaal van een man op leeftijd die zichzelf een wel heel apart verjaardagscadeau schenkt.

Een boek waarvan je lyrisch wordt, eentje dat je binnen enkele jaren wil herlezen, net zoals zovele kunstwerken van de hand van deze auteur. Er zijn meerdere verwijzingen naar eerdere, maar wel zijn betere, boeken. Hopelijk wijst dit er niet op dat hij zijn carriere langzaam aan het afsluiten is. In ieder geval: een mooi boek over het leven, de liefde en de dood.

Gelezen door: Geert Soetens (1 boeken)

Ongelooflijk literair talent van Marquez.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Voor mijn negentigste verjaardag wilde ik mezelf trakteren op een waanzinnige liefdesnacht met een jonge maagd."

Een oude man bezoekt hoeren. Meisjes die hun maagdelijkheid verkopen. Terwijl hij zoekt naar seks en lust, vindt hij de liefde. Ze praten over hun geschiedenis, hun herinneringen en vinden elkaar. Een boek dat je in 'n wip uitleest, maar wat 'n leven duurt om het te vergeten.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Elske (66 boeken)

Luchtig boekje, fijn snel tussendoortje.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lize (31 boeken)

Citaat: "Het onderwerp van het stukje dat ik die dag moest schrijven was uiteraard mijn negentigste verjaring. Ik heb leeftijd nooit beschouwd als een lek in het dak waarmee de hoeveelheid leven die je nog rest wordt aangeduid. Toen ik nog heel klein was heb ik horen zeggen dat als iemand doodgaat, de luizen die in zijn lichaamshaar broeden doodsbang wegvluchten over de kussens, tot schande van zijn familie. Dit maakte zo’n indruk op me dat ik mijn hele kop liet kaalscheren toen ik naar school ging. De paar haarsliertjes die ik nu nog over heb was ik nog altijd met Dankbare Hondenzeep. Dat betekent, zeg ik nu tegen mezelf, dat mijn gevoel van schaamte voor mijn omgeving al van heel jongs af aan beter was ontwikkeld dan mijn schaamte voor de dood."

Al veel over Gabriel Garcia Marquez gehoord en ook dat ik zeker eens een boek van hem moest lezen maar dat was er tot nu toe nog niet van gekomen. Dit is een dun boekje maar het bevat wel een heel verhaal dat mooi geschreven is. Het boek gaat over een 90-jarige man die, voor een deel, terugkijkt op zijn leven en vooral ook denkt aan de vrouwen die hij niet gehad heeft of mist. Hij lijkt nogal eenzaam te zijn en gaat daarom in de nacht van zijn 90ste verjaardag een hoer bezoeken. Het blijkt een heel jong meisje te zijn dat bang is om met hem naar bed te gaan maar uiteindelijk wordt hij wel verliefd op haar en zorgt hij dat er na zijn overlijden zo goed als mogelijk voor haar gezorgd zal worden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Colombia