De voorlezer

Gelezen door: Marisa Smekens (2 boeken)

Prachtig sensueel boek, gedurende 80 blz. het relaas van een verhouding tussen een 15jarige jongen en een 36jarige vrouw die dan plots verdwijnt. Jaren later ziet hij haar terug, deze keer als een van de aangeklaagden op een Nurnberg proces, ze hield toezicht in een van de concentratie kampen...
Ze blijft hem achtervolgen en hij ontdekt haar geheim.

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Mieke Santy op 17 maart 2009:
Meeslepend, ontroerend, heerlijk vlot geschreven, diepzinnig, aangrijpend, sensueel en romantisch. Ik las het in één ruk uit. Ik raad het iedereen aan. Een parel van een boek...
Magda Ockier op 5 januari 2009:
Dit boek stond op het programma in minstens 6 leeskringen waar ik begeleider/moderator was. Iedere keer opnieuw gaf dit boek aanleiding tot een diepgaand en boeiend gesprek. Echt een aanrader voor ieder leeskring.
annelies op 31 oktober 2008:
Dit boek is trouwens verfilmd met Kate Winslet in de hoofdrol. Volgend jaar in de bioscoop!
Madeleine Debrouwere op 3 mei 2007:
Het boek stond op de lectuurlijst die mijn zoon(17) op school kreeg. Om met hem te kunnen praten over het boek heb ik het ook gelezen. Heel boeiend verhaal maar inderdaad schrijnend en toch wel confronterend. Spijtig genoeg niet meer verkrijgbaar in de handel!?
Veerle Bonte op 12 december 2005:
Inderdaad een mooi staaltje schrijfkunst. Heel schrijnend ook. Mijn gevoel voor de vrouw hing ergens tussen misprijzen en medelijden.

Gelezen door: Birgit Reynaert (7 boeken)

Prachtig boek. Het boek zet aan tot verder lezen en het is zeker een aanrader om te lezen. Het gaat over Michael Berg die Hanna ontmoet en voorleest voor haar, later ontmoet hij haar in de rechtszaal en nog later ontfermt hij zich over haar in de gevangenis door boeken voor haar voor te lezen. Het enige minpuntje zou ik zeggen, is dat het verhaal volledig over Michael Berg gaat en ik niet weet hoe Hanna denkt en waarom ze soms bepaalde dingen doet. The Reader, de verfilming, is ook een aanrader, het is door het zien van die film dat ik dit boek graag wou lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: niels_mortier (1 boeken)

Citaat: "“Als we ons openstellen , jij je voor mij en ik voor jou mij . Als we verzinken , in mij jij en ik in jou. Als we vergaan ,jij mij in en jou in ik. Dan ben ik ik en ben jij jij . “"

Michael is een jongen die stapelgek wordt van Hanna, nadat hij haar toevallig ontmoette op een regenachtige dag. Hij bezoekt haar dagelijks om haar te vergezellen en telkens een stuk voor te lezen uit een boek. Beide personen geven elkaar veel liefde, desondanks het feit dat Hanna dubbel zo oud is als hem. Op een dag is Hanna plots verdwenen, toch blijft ze nazinderen in het hoofd van Michael. Tot wanneer Michael haar terug ziet op een plaats die hij niet verwacht had, zijn beeld over Hanna zal voor eeuwig veranderen vanaf dan…

Net zoals in de film is de schrijver er in geslaagd om de bijzondere aspecten van dit aangrijpende verhaal te blijven behouden, bovendien leest dit boek als een sneltrein. Waar en hoe hij Hanna terug ziet, kom je te weten in dit verhaal vol mysterie, spanning en een vleugje Wereldoorlog 2.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: