Beknopt overzicht van de muziekgeschiedenis

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

De titel zegt het al, dit boek geeft je een overzicht van de muziekgeschiedenis, wel van de wésterse muziekgeschiedenis. Het begint bij Mesopotamië, Griekenland en Rome en gaat dan via de middeleeuwen, gregoriaans, meerstemmige muziek over polyfonie en barok naar de preklassiek en klassiek, de romantiek enz. Met een korte bijdrage over de muziek na 1950. Goed leesbaar voor iedere geïnteresseerde leek.

Soms wordt er wel wat vaktaal gebruikt, maar ook als je dat niet helemaal snapt, is dat geen ramp. Zeker niet. Voor wie een achtergrond wil hebben in verband met klassieke muziek is dit dé aanrader. Professor Bossuyt mag gerust een wereldautoriteit worden genoemd. Ook de lezer die de vaktermen wel begrijpt en er geen probleem mee heeft, vindt hier iets van zijn of haar gading, al was het maar een aanleiding om verder te lezen over een bepaald onderwerp of de uitleg van de schrijver te gebruiken als je een bepaalde soort muziek gaat beluisteren of zelf spelen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Wendy Benoy op 12 juli 2011:
Hmm, die moet ik precies eens lezen. Ik heb net een muziekkamp achter de rug en ben weer helemaal gebeten door de microbe! Bedankt !