De kraaien zullen het zeggen

Gelezen door: Claire Bracke (5 boeken)

Het verhaal over de zoektocht naar een negenjarig meisje dat verdwijnt vlakbij haar woonst op een legerbasis in het Amerika van de jaren '50.
Het verhaald begint vrolijk en met een schwung die je onmiddellijk naar de wereld van een bevriend meisje verplaatst. Na de verdwijning echter wordt de sfeer grimmig en beklemmend. Niemand vertrouwt iemand en allerlei geheimen uit het verleden en heden komen aan het licht.

Het is een redelijk dik boek maar dat hinderde me niet omdat je echt meegezogen wordt in het verhaal, je begint er allerlei verdenkingen op na te houden die keer op keer verkeerd blijken te zijn.
De uiteindelijke ontknoping is schokkend onverwachts, en zindert nog enkele dagen na... Voor liefhebbers van psychologische thrillers zeker een aanrader!

 | Reacties (6)Delen |
6 reacties:
jackie op 10 augustus 2007:
Ik las het boek 2 jaar geleden maar vind het nog steeds een aanrader: stilistisch zeer verzorgd, een verhaal in meerdere lagen, inzicht in een maatschappij die mij vreemd is, inzicht in verschillende complexe personages... Als doorwinterde thrillerlezer deed het mij genoegen lang niet te vermoeden wie de dader was ! De hoofdfiguren nemen aan het einde van het verhaal blijkbaar vrede met hun leven, (zonder echt happy-end) zelf weet je (als lezer) dat zij niet op de hoogte zijn van het hele verhaal, wat een extra dimensie toevoegde aan mijn leesplezier en achteraf nog zorgde voor bedenkingen achteraf zoals: wat indien ze dit of dat geweten hadden. Ik hoop op meer van zulke boeken.
Dries Speetjens op 10 november 2006:
Ik vond/vind het een zeer mooi boek, maar heb het (nog) niet uit. Ik geraakte in het lange, romantische begin zo gehecht aan de personages van het boek dat ik naarmate het boek vorderde zo een week hartje had, en niet de moed om het droevere midden-eind af te lezen.
Katina op 15 september 2006:
Ik ben nu in dit boek bezig en vind het prachtig. Elke dag kijk ik uit naar het moment dat huishouden en werkstress weg zijn en ik deze magnifieke dikkerd opnieuw kan openslaan...
Lees en enjoy!
Lieve op 6 september 2006:
Wat mij bijzonder getroffen heeft, is dat de schrijfster de sfeer en gevoelens heel levendig kan oproepen. Dit gebeurt niet expliciet, maar het zit hem in de heel beschrijvende passages van de omgeving, de dagelijkse bezigheden van de personages waardoor je je als het ware tussen de personages en midden in de gebeurtenissen waant, en je je heel goed in de situatie kan inleven. De verloren onschuld van kinderen, de angst en dreiging tijdens de Koude Oorlog, de onrechtvaardigheid van een vonnis, de onmacht van slachtoffers.
Een heel grote aanrader.
Miriam Lambaere op 7 augustus 2006:
Ik vond dit boek ook op sommige punten nogal uitgesponnen, maar als geheel vind ik het toch een aanrader; het is veel meer dan zo maar een thriller. Het bevat heel veel over de menselijke natuur en menselijke relaties. Het gaat ook over Liefde met een grote L.
R.I.M. van Dongen op 2 april 2006:
Vond de eerste 150-200 bladzijden tamelijk saai, hoewel de sfeer goed getroffen werd. (Trouwens, het speelt zich af in Canada, begin jaren '60). Daarna volgden plusminus 400 bladzijden bloedstollend spannende pagina's, om vervolgens weer een beetje af te zakken in saaiheid. Dat werd echter weer goedgemaakt door de ontknoping. (Hoewel ik de identiteit van de moordenaar(s) al eerder vermoedde). Goed boek, vond het jammer dat ik het uit had.