Laten we de wereld vergeten

Gelezen door: Norbert De Meyer (138 boeken)

Hij mag dan een begenadigd radiomaker zijn, Pat Donnez, maar van zijn schrijverij ben ik, helaas, niet ondersteboven. Deze bundeling van brieven aan zijn hartsvriendin, de in 2008 overleden uitgeefster Angèle Manteau, hangt met haken en ogen aan elkaar (gedichten, verhaaltjes en flarden bedenkingen).

Vooral omdat de gepubliceerde brieven eenrichtingsverkeer zijn (van hem naar haar, geen letter van mevrouw Manteau herself) maakt er een drammerig en bij momenten somber potje leesvoer van dat mij zelden kon bekoren. Dit is geen brieventaal, de oorspronkelijke brieven zijn dusdanig onder handen genomen dat ze onderweg veel van hun flair hebben verloren. Laten we dit boek vergeten.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Norbert De Meyer op 21 januari 2011:
De verantwoording las ik ook en dat vermeldde ik trouwens. Maar laat een brievenboek nu net rusten op de wisselwerking tussen personen, het delen van gevoelens, meningen, enz. Anders begin je er gewoon niet aan, vooral niet als het om ‘gekuiste’ versies gaat. Wat is er weggemoffeld, wat is eraan toegevoegd? Ik blijf erbij: dit is een oersaai boek en al helemaal geen brievenboek in de pure betekenis.