Diep

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "De route was vrijwel niet te vinden zonder specialistische duikuitrusting en een encyclopedische kennis van de contouren van de groeve. Zij had hem gevonden en was in de zes maanden dat het lijk daar lag tweemaal in de grot geweest, gewoon om zichzelf ervan te verzekeren dat niemand het had gevonden."

Een autodief heeft het gemunt op de kleuters op de achterbank en gebruikt telkens dezelfde werkwijze. Een man met een kerstmannenmasker slaat de moeder neer en rijdt weg met haar auto. Meestal duikt het kind snel weer op... maar niet altijd!

Rechercheur Jack Caffery wordt op de zaak gezet en ontdekt dat er in het verleden al enkele gelijkaardige zaken zijn gebeurd. Alsof hij nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, volgt Flea Marley, waar Jack een oogje op heeft, haar eigen weg. Ze maakt het onderzoek er niet gemakkelijker op!

Zeer knap geschreven thriller waarin voortdurend verwezen wordt naar de voorganger Huid. Mo Hayder slaagt erin om de spanning altijd levendig te houden. Het boek is gemakkelijk apart te lezen, maar volgens mij lees je beter eerst het vernoemde boek.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
ingrid op 4 maart 2016:
geweldig spannend tot het einde. Best inderdaad "Huid" voor "Diep" lezen. Als je begint met "Vogelman" en "de behandeling" krijgt het personage van Jack Caffery nog meer diepgang.