De blikken trom

Gelezen door: Sasja Reynders (0 boeken)

Citaat: "Naast de viool stond, haar witte en onbeschadigde ronde vorm tonend, geblokkeerd door een paar grote bouwstenen en op die manier verhinderd weg te rollen, een - het lijkt ongeloofwaardig - wit-rood gelakte trom. Ik probeerde niet eens de trom op eigen kracht van de plank te trekken. Oscar was zich bewust van zijn beperkte reikwijdte en permitteerde zich in gevallen waarin zijn dwergachtigheid ontaarde in hulpeloosheid, volwassen te vragen hem een plezier te doen. "

Oscar is een dwerg die verslaafd is aan blikken trommels, verdacht wordt van een moord en hierdoor vast zit in een instelling. Wanneer de echte dader terecht is, vreest Oscar dat hij zijn luizenleventje gedag mag zeggen. Met behulp van zijn trom roept hij herinneringen op uit het verleden, die iedereen zullen ontroeren. Fantastisch boek, meer valt hier niet over te zeggen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
André Oyen op 8 november 2010:
Voor mij persoonlijk het beste boek van deze literaire grootmeester.

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Literair absoluut een topper. Als mens heel wat minder. Hij had beloofd een deel van de opbrengst van de boeken te schenken aan organisaties die zich met integratie van immigranten (in Duitsland toen vooral Turken) bezig te houden, maar daar is  niets van in huis gekomen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: