De laatste getuige

Gelezen door: Bart Verdeyen (635 boeken)

Citaat: "Wat een prachtige dag voor een begrafenis. Ik heb genoten toen ik naar je keek terwijl ze je moeder in de aarde lieten zakken. Je mooie gezicht was gevlekt en gezwollen van het huilen. Maar ik genoot toen ik zag dat je wereld in elkaar stortte. Je denkt dat je nu verdrietig bent ... Wacht maar. Tegen de tijd dat ik klaar met je ben, zou je willen dat jij vandaag werd begraven."

Kate English is een succesvolle dokter en is erfgenaam van een aanzienlijk fortuin. Bovendien heeft ze een knappe echtgenoot waar al haar vriendinnen stikjaloers op zijn. Ze heeft een leuke dochter en ze woont in een kast van een villa. Haar geluk wordt aan scherven gegooid wanneer haar moeder vermoord wordt teruggevonden in haar eigen huis. Uiteraard is dit een zware klap maar haar toestand wordt nog erger wanneer ze berichtjes begint te krijgen dat ze het ergste nog niet heeft meegemaakt. Na de begrafenis van haar moeder komt Kate opnieuw in contact met haar vroegere hartsvriendin Blaire. Ze hebben al jaren geen contact met elkaar gehad na een stevige ruzie op de trouwdag van Kate. Ze leggen hun oude ruzie bij, pikken de draad terug op en worden opnieuw de beste maatjes. Haar echtgenoot Simon is niet erg blij met de terugkeer van Blaire omdat ze het huwelijk tussen hem en Kate probeerde te beletten. Na een tijdje krijgt Kate opnieuw bedreigende berichtjes nadat er dode en verminkte muizen in haar badkamer worden gevonden. Wat later volgt er een nieuw bericht vergezeld van zwartgeverfde dode parkieten. Kate staat op het randje van een zenuwinzinking en Blaire probeert haar op de been te houden. Ondertussen wordt haar echtgenoot gearresteerd omdat de politie hem van de moord op zijn schoonmoeder verdenkt. Beklemmende thriller waarin het schrijversduo de spanning vakkundig opbouwt door de vele onverwachte plotwendingen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Mia op 23 augustus 2019:
Ik vond het erg clich├ę, slecht geschreven ook. De auteurs lieten niets aan de verbeelding over. Alles werd beschreven. De ontknoping was vergezocht, de afhandeling zoeterig. De personages leken wel Barbiepoppen. En toch was het spannend. Vreemd.