Dieren eten

Gelezen door: karolien joossens (0 boeken)

Citaat: "Foer vertelt hoe de Mexicaanse griep helemaal niet in Mexico, maar in een varkensboerderij in North Carolina ontstond. Hij legt op begrijpelijke wijze uit hoe het komt dat de manier waarop varkens en pluimvee in de intensieve veeteelt van vandaag gehouden worden er voor kan zorgen dat er een nieuw, dodelijk griepvirus uitbreekt. "

Dit boek legt op een sublieme manier uit wat er allemaal fout gaat bij de huidige "productie" van vlees. Foer bouwt zijn betoog op zo'n manier op, dat je verbouwereerd en verontwaardigd achterblijft. De feiten zijn ontnuchterend. Een pleidooi voor duurzaamheid en ethiek. Een must, voor iedereen.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
anne-marie dewachter op 18 juli 2012:
Ik ga eens kijken of ze dit in de bib hebben, want lijkt me toch een must read.
Margaux op 7 november 2010:
Een intelligent boek, een ongemakkelijke waarheid en een gedetailleerde beschrijving in wat verplichte lectuur zou moeten worden. Een hard woordje over de massaproductie en massaconsumptie.
op 31 oktober 2010:
“The everyday horrors of factory farming are evoked so vividly, and the case against the people who run the system is presented so convincingly, that anyone who, after reading Foer’s book, continues to consume the industry’s products must be without a heart, or impervious to reason, or both.” —J. M. Coetzee
Dirk Similon op 22 augustus 2010:
Absoluut akkoord. Maar ik vind wel dat hij het vooral over al dan niet welzijn van dieren heeft (wat zeker belangrijk is) maar wat te weinig over het feit dat de voedselproductie om vlees te maken de honger in de wereld veroorzaakt. Een must zeker, als je wil stilstaan bij wat je eet (en dat doen we toch wel te weinig...)

Gelezen door: Olga (1 boeken)

Citaat: "Je kunt je kalkoen het etiket biologisch opplakken en hem elke dag martelen!"

Dit boek gaat over dieren... Hoe ze kunnen lijden, wat ze voelen, hoe men ze kan opeten en doden... Waar het om draait in deze wereld en de harde feiten in woorden en cijfers! Dit boek opent mijn ogen als vegetariër maar ook vleeseters zullen hier af en toe eens geconfronteerd worden met de waarheid die kwetst en soms zo schokkend goed verwoord is door deze schrijver!!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Niet alle stront is stront. Het is alles wat er door de roosters in de vloer valt. En dat is, onder meer: doodgeboren biggetjes, nageboorten, dode biggetjes, kots, bloed, urine, naalden van antibioticaspuiten, gebroken flessen insecticiden, haren, pus, zelfs lichaamsdelen. De verkansindustrie wil ons graag doen geloven dat de gifstoffen in varkensontlasting worden opgenomen in de grond, maar dat is niet waar. Via het grondwater komen ze terecht in waterwegen, en giftige gassen als ammoniak en zwavelwaterstof gaan gewoon de lucht in. "

Toen Jonathan Safran Foer vader werd, ging hij nadenken over het eten van dieren. Kon hij het maken om z'n zoon vegetarisch op te voeden of was vlees noodzakelijk? Zijn zoektocht leidde tot een onthutsend beeld over de vleesindustrie. De belangrijkste punten zijn de effecten op het milieu, het grote dierenleed en de genetische manipulatie van dieren tot op termijn tot onvruchtbare, gehandicapte dieren zorgt. In zijn betoog laat Foer plaats voor zowel tegenhangers als deelnemers aan deze massamoord. Hij spreekt met PETA-mensen alsook vleesverwerkers. Dat zorgt ervoor dat je een gebalanceerd, maar schrijnend portret krijgt van de heersende industrie. Ik was al jaren vegetariër en op termijn zijn de ethische kwesties er pas bij gekomen, maar dit boek zet z'n schouders onder elke vegetarische overtuiging. 't Is een straffe carnivoor die vlees blijft eten na lezing van dit werk. Het manifest van de vooruitgang.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: