De vorm van slangen

Gelezen door: Filip Merveillie (1 boeken)

Een aanrader, ook al is het niet het recentste boek van Minette Walters. Zij is één van de weinige misdaadauteurs die er telkens weer in slagen een verhaal spannend te houden zonder dat er massa's doden vallen. Hier is het er welgeteld één, maar toch kan je het boek nauwelijks opzij leggen. Dat komt wellicht ook door haar unieke verhaalstijl. Ze vertelt het verhaal niet alleen op traditionele wijze, maar doorspekt het ook met allerhande "documenten", zoals brieven, emails, politieverslagen, foto's ...

Dit zorgt voor afwisseling en een aangename leeservaring. Kortom: een auteur om te koesteren.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Claude Bonvin op 23 juli 2007:
Ja, het is aanrader! Minette Walters is zeker een goed auteur.

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Ruim 20 jaar geleden stierf in een keurige woonwijk in Londen een zwarte vrouw in een goot. Ze werd Gekke Annie genoemd. De politie registreerde haar dood als een verkeersongeluk.
Haar dood zou weinig opschudding veroorzaakt hebben, ware het niet dat de jonge mevrouw Ranelagh die haar vond blijft volhouden dat Annie is vermoord. Wat ook de waarheid is over Annie - of ze echt zo gek was als haar buren beweerden, of ze inderdaad in een krot woonde zoals de politie zei en katten mishandelde die op sterven na dood in haar huis gevonden werden. En wat is de reden dat mevrouw Ranelagh twintig jaar na dato nog steeds geobserdeerd op zoek is naar de waarheid omtrent Annies dood? 

In dit goed boek, recht door zee, wordt een zeer triest verhaal verteld. Het is een boek vol menselijke emoties en je krijgt niet antwoord alleen op de vraag : Wie deed het? maar ook het Waarom. Een minpuntje voor mij waren de brieven die voor mij de vaart uit het verhaal haalden. Maar niettemin blijf je nieuwsgierig naar de waarheid.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: