BOEST

Gelezen door: André Oyen (3340 boeken)

Citaat: "Geregistreerd als stilte

Tussen het uiteenrafelen van fluister
En oudmachinale heropstottereing
-het was tijdens je gemiste klap geloof ik-
Liefste, werden wij
Ergens geregistreerd als stilte.
Een eufonisch apneu. Men praat er nog van.
Mauro Pawlowski "

Boest is een live show, een vinylplaat en een Bloemlezing, die nieuw werk presenteert van Antoine Boute, Mauro Pawlowski, Andy Fierens, Jess De Gruyter, Els Moors, Xavier Roelens, Michaël Vandebril, Christophe Vekeman en Stijn Vranken. Negen jonge dichters die om hun werk ruchtbaarheid te geven, gebruik maken van diverse audiovisuele technieken. Van deze bundel zijn duizend exemplaren gedrukt. Opgelet: dit wordt een collector's item want de resterende uitgeversvoorraad van de bloemlezing zal tijdens de laatste voorstelling op 12 december 2009 op het podium van de Arenberg schouwberg in Antwerpen worden versnipperd.

De shows zijn leuk maar ik weet niet of ik me de bundel zou aangeschaft hebben moest ik de dichters niet van eerder werk kennen. In die show draait het om spektakel, in de bundel om het woord dat op papier zoveel warmer aanvoelt.
Mauro Pawloski was de enige wiens dichtwerk ik niet kende. Maar ook dit loont echt de moeite. Prachtige poëzie van nieuw Talent (inderdaad met hoofdletter).

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Dennis P. op 3 januari 2010:
Jezus, wat gaat 't snel.
André Oyen op 2 januari 2010:
Boest schijnt volledig uitverkocht. Clevere tweede handsverkopers zullen hun vorraad wel opgeslagen hebben, van Stories for life weet ik het niet.
Dennis P. op 2 januari 2010:
Ik vind het boek nergens. Net als Stories for Life lijkt het compleet uitverkocht of van de boekenplaneet verdwenen.