De aardkinderen

Gelezen door: An Geysen (2 boeken)

Het is ondertussen een vijfdelige reeks (1. De stam van de holenbeer, 2. De vallei van de paarden, 3. De mammoetjagers, 4. Het dal der beloften, 5. Een vuurplaats van steen) geworden die ons terugbrengen naar een heel ander tijdperk.

Zo een boeiende beschrijving kunnen brengen met oog voor detail en verhaal, chapeau!

 | Reacties (12)Delen |
12 reacties:
Bert Boeters op 8 september 2010:
Geweldige serie maar zoals andere lezers al aangaven: het niveau zakt, zeker het laatste deel nr 5. Begint een beetje te ruiken naar romanachtig verhaal met te veel medespelers en ook steeds maar die uitgebreide omschrijvingen. Ik heb nog hoop op verbetering op het 6e boek maar ben niet erg hoopvol helaas.
.. op 3 augustus 2009:
De seksscenes zijn misschien uitgebreid maar dat maakt de liefde tussen Jondalar en Ayla juist zo mooi! Ik ben verslaafd aan de boeken en wacht ongeduldig op deel 6!
patrick op 13 maart 2008:
Wat ik nog wou vermelden bij mijn vorige reactie, was dat ik in de tussentijd tot deel 6 uitkomt met de boeken ga beginnen van William Sarabande, Kinderen van de dageraad. Ik had gehoord en gelezen dat deze een soortgelijke boeken zijn als de Aardkinderen
patrick op 13 maart 2008:
Ten eerste ben ik ben eigenlijk nooit een echte lezer geweest (de jongere generatie met computers, tv enzo) ik heb voor 6 weken terug deel 1 gekregen en ben maar eens gaan lezen omdat ik toch in de trein zat naar school. Ik heb er slaapgebrek aan opgelopen, omdat ik het boek maar niet weg kon leggen. Ik vond personlijk alle delen echt geweldig vooral de beschrijving van natuur, omgeving en levenswijze. Ik vond zelf de sexscene's een beetje over de top, dat had er niet zo gedetailerd in gehoeven van mij, maar dit vind ik slechts een klein en het enige minpuntje van de serie. Verder vond ik het erg goed geschreven, zeer realistisch en makkelijk om in mee te gaan met de personen en karakters. Ik heb deze week deel 5 uitgelezen en vewachtte dat deel 6 er ook wel was... niet dus. Maar na zoeken kan ik met een gerust hart zeggen dat dat er wel aan komt. Dit zeg ik omdat Jean M. Auel zegt ze dat ze niet wist dat ze 6 delen ging schrijven.
Veerle Weckx op 6 maart 2008:
Inderdaad te veel en te lange beschrijvingen van natuur en sex, maar voor de rest wel zeer boeiend geschreven. (Op een gegeven moment sloeg ik gewoon de ellenlange beschrijvingen over.) Ik heb de boeken nu net voor de tweede keer gelezen en 't blijft toch goede literatuur. Ik kijk al heel lang uit naar het zesde deel. Is iemand op de hoogte van wanneer dit zal komen en de titel?
bart op 4 februari 2008:
Ik vond dit een geweldige reeks om te lezen, daar ik veel interesse heb in de oertijd en geschiedenis in het algemeen. Maar ook begrijp ik de reacties op de lang uitgesponnen sex-scenes en landschapsbeschrijvingen. Ook ik heb me hier enkele malen in gefrustreerd en vond dat er wel wat minder in mochten. En het einde vind ik tergend omdat het geen einde is in mijn ogen. Het lijkt dat er nog zoveel kan bij verteld worden. Weet iemand of hier ooit nog een vervolg gaat worden geschreven?
Anne van der Burgt op 27 oktober 2006:
Heb alle vijf de boeken gelezen, een paar weken geleden heb ik ze alle vijf voor de tweede keer gelezen en het blijft elke keer weer leuk om ze te lezen, ik kan er helemaal in op gaan. Ik vind het een mooie serie en kan niet wachten tot deel 6 verschijnt.
Katina op 18 oktober 2006:
Volledig akkoord met Martine: het gaat je deel na deel meer vervelen: het 1e is waaw, het 2e is hmm, het 3e is ok, het 4e is pfff, het 5e: oef 't is uit...
Martine Van Heule op 20 augustus 2006:
Op aanraden van een vriend las ik de vijf delen na elkaar. Eerste twee delen spannend, ontroerend, werkelijk neergeschreven! Nadien gaat het deel na deel achteruit, kon wel geschreven worden in max drie delen! Vond het een beetje teveel uitgesponnen. Je moet al een echte lezer zijn om dit vol te houden.
Mien Quartier op 27 juli 2006:
Ik begon na het lezen van het eerste boek enthousiast aan de rest van de serie. In het eerste boek werd ik nog meegesleept door het verhaal. Maar na het tweede boek begon ik steeds meer delen over te slaan. Het wordt volgens mij steeds ongeloofwaardiger. De sex-scènes en de omgevingsbeschrijvingen worden enorm lang uitgerokken en het worden er precies steeds meer. Verder wel een plezant verhaal, maar eenmaal je je begint te ergeren...
Ingrid Coppens op 30 mei 2006:
De combinatie van de realistisch en geschiedkundig juiste weergave van de ontwikkeling van de eerste mensen in de ijstijd. De (mogelijke) verschillen tussen hen en de 'nieuwe mensen' komt mooi aan bod. De waarheidsgetrouwe kracht van de kruidenleer is goed beschreven. De eerste samenwerking tussen mens en gedomesticeerde dieren komt aan bod. Een boekenreeks die ik al drie keer las en ik ga ze nog lezen, zeker weten! (ben de Duitse vertaling aan het lezen)
leen de backer op 22 december 2005:
Enkele jaren geleden heb ik de hele reeks verslonden, nachten aan gelezen in de vakantie. De evolutie van Ayla is meesterlijk geschetst, eindelijk werden "ze leefden van de jacht en de visvangst, aanbaden de zon maan en de maretak " eens omgezet in realiteit alsof er iemand zelf bij was. Meesterlijk.

Gelezen door: Marleen Martens (1 boeken)

Reeks van 6 meeslepende boeken waar je de slaap voor laat. Je waant je terug in de tijd van de holbewoners met hun primitieve leefgewoonten, hun kruidenkennis, hun (bij)geloof, de ongerepte natuur. Maar het belangrijkste is natuurlijk het levensverhaal van het hoofdpersonage Ayla. Tragiek en romantiek en zelfs wat erotiek ontbreken hier dan ook niet. Eens je aan de reeks begonnen bent wordt je er echt door gebeten.
Jammer dat deel zes het laatste boek in de reeks is alhoewel ik dit wel het minste van allemaal vond. Het spirituele dat door gans de reeks aanwezig is wordt hier naar mijn mening wat overdreven in de verf gezet. 
  

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Tamsin (73 boeken)

De eerste boeken zijn de beste, je kan je heel goed inleven in Ayla's persoon. In alle boeken zijn de beschrijvingen van de kruiden, de bereidingswijzen en toepassingen soms wel erg langdradig, maar die kan je overslaan. Het verhaal blijft wel erg leuk en spannend, soms ook triestig of frustrerend (zeker wat betreft de communicatie tussen de hoofdpersonages). De laatste boeken vond ik iets minder, het verhaal waterde af, er gebeurde niet veel spannends meer en Ayla leek meer en meer op een altijd 'do-gooder', op het zeemzoete af. Maar het blijven klassiekers, die moet je gelezen hebben, als je van het genre houdt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: