Goede dochter

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Dood. Gamma was dood. Nooit zou ze meer zeggen dat Samantha uit Pikeville moest vertrekken. Nooit zou ze meer kwaad op haar zijn omdat ze bij een proefwerk een simpele vraag fout had gehad, omdat ze niet beter haar best deed met hardlopen, omdat ze geen geduld had met Charlie, omdat ze niet meer van haar leven maakte."

Achtentwintig jaar geleden stortte de wereld van de familie Quinn in mekaar. Op een avond kregen ze het bezoek van twee gemaskerde mannen. Ze wilden wraak nemen op de vader van de zusjes Charlotte en Samantha. In plaats van de vader troffen de gemaskerde mannen de zusjes en hun moeder thuis aan. De moeder werd doodgeschoten en de zusjes werden meegenomen naar een bos. Samantha kreeg een kogel door het hoofd en viel in een pas gegraven graf dat voor haar vader bedoeld was. Charlotte probeerde te ontsnappen. Ze bereikte een boerderij en de bewoners namen haar in bescherming. Ze overleefde de aanslag maar ze was voor het leven getekend. Achtentwintig jaar later is Charlotte toevallig op haar vroegere school om er een leraar te spreken. Ze is er getuige van een nieuwe aanslag. Een zwakbegaafd achttienjarig meisje schiet de directeur en een klein meisje dood. Deze aanslag brengt allerlei herinneringen bij Charlotte naar boven die ze jarenlang heeft proberen te onderdrukken. Zoals het de gewoonte is bij Karin Slaughter worden de karakters in dit boek grondig uitgewerkt. Tijdens een aantal tussenstukken krijg je een beeld van de gebeurtenissen van achtentwintig jaar geleden. Door geleidelijk een stukje van de puzzel prijs te geven, wordt de lezer meegezogen in een aangrijpend verhaal!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Lydia op 20 oktober 2019:
Inderdaad spannend en gruwelijk. Je blijft lezen.

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Uitstekende thriller waarmee Slaughter haar Queenofcrime-titel beslist nog eens onderstreept. Zinderende start die je als lezer direct in de actie zuigt en een knap uitgewerkte reeks van gebeurtenissen, die stukje bij beetje de plot ontrafelen. Bijzonder grondige tekening van de personages en krachtige stijl zorgen voor volgehouden spanning, die langzaam opgebouwd wordt naar een zinderende en toch weer verrassende finale toe. Mogelijk het beste wat ik van Slaughter al gelezen heb !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Pikeville