Mijn zoute zoen

Gelezen door: Joke V (2 boeken)

Alweer een prachtige jongerenroman van Gerda Van Erkel. In dit boek volgen we het leven door de ogen van Kobe, Nienke en Steffi, 3 tieners die in het Zeepreventorium verblijven. We volgen niet enkel het relaas van hun 'ziekte', maar ook alle andere aspecten van hun tienerleventje. Opboksen tegen je ouders, verliefd worden, je eigen identiteit zoeken,... Ook elke doorsnee tiener vindt zichzelf terug in één van de knap uitgewerkte hoofdpersonages. Soms grappig, soms hartverscheurend, soms serieus, soms luchtig, vaak herkenbaar en vooral bloedmooi.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
xenia v. op 28 oktober 2009:
Het boek is keitof maar wel triestig.
jolien op 23 oktober 2009:
Heel mooi en triestig.

Gelezen door: Liselot Vermeersch (1 boeken)

Het boek Mijn zoute zoen gaat over het leven van Kobe, Nienke en Steffie in het Zeepreventorium. Nienke lijdt aan een zware vorm van mucoviscidose en probeert van elke dag te genieten alsof het haar laatste dag is. Anderzijds vechten Kobe en Steffie tegen de overtollige kilo's. Kobe wordt verliefd op Nienke ook al weet hij dat ze niet samen oud zullen worden...

Na het lezen van het boek weet je meteen wat mucoviscidose is en hoe erg de ziekte je leven beheerst, ook de overtollige kilo's zijn geen lachertje. Het boek is zeker een aanrader voor lezers vanaf 13 jaar. Het leest zeer aangenaam en alles wordt goed uitgelegd.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jeroom De Winter (1 boeken)

Voor mij is dit een zeer aangrijpend boek, mooi omschreven hoe Kobe en Nienke allebei vechten tegen hun ziekte en elkaar in hun strijd steunen. Een mooi moment in het boek is ook wanneer Nienke denkt aan het moment waarop ze genezen zal zijn en met Kobe gaat samenwonen. De werkelijkheid is echter minder positief. In de laatste pagina’s wordt de dood van Nienke gedetailleerd omschreven wat niet echt een goed gevoel geeft na het lezen van het boek. Hoe mooi het verhaal op zich ook mag zijn, toch vond ik het boek vrij eentonig. Op geen enkel moment kwam er iets spannends voor of werd je nieuwsgierigheid geprikkeld waardoor je vol enthousiasme zou verder lezen. Ik ben blij dat ik het boek gelezen heb maar ik denk niet dat ik het nog eens opnieuw zal lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: