Christiane F.

Gelezen door: Claude Bonvin (778 boeken)

Citaat: "Die zondag waarop ik de bloedspatten in de badkamer zag en Christianes armen onderzocht, gingen als het ware mijn ogen open. Het was een harde klap. Christiane presenteerde mij zo gezegd de rekening voor mijn opvoeding, waar ik zo trots op was."

In mijn jeugd had ik dat boek al eens gelezen en het is mij altijd bijgebleven. Hoeveel ouders zitten er niet met kinderen die verslaafd zijn aan drugs. Je probeert je kinderen een goede opvoeding te geven en dan hoor je na een bepaalde tijd dat ze verslaafd zijn, je wereld stort in. Wat hebben we misdaan, waarom met mijn kind?

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Ira op 10 november 2009:
Schitterend boek dat ik voor de eerste keer heb gelezen als ik 15 jaar was. Ik kon toen niet begrijpen dat een jong kind dit had meegemaakt. Nu heb ik het voor een tweede keer gelezen en aan mijn dochter gegeven.
De Munck Myriam op 30 oktober 2009:
Ik had het boek in mijn jeugd al gelezen, maar wou het nog eens lezen. Een heel aangrijpend verhaal. Een boek dat elke moeder met pubers zou moeten gelezen hebben. Het is en blijft een topper !

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Ik heb dit boek gelezen toen ik een jaar of 14 was. Het heeft toen een diepe indruk nagelaten. Toen ik het nu teruglas, met de ogen van een 50+ plusser was ik weer even sterk onder de indruk als toen. Anders, maar net zo erg. Toen dacht je wel eens arrogant 'gebeurt mij niet'. Nu zie je het anders en besef je dat het vaak hele kleine dingen zijn die een mens over de streep trekken. Het blijft een topper en een absolute 'must read'.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: jill Huygens (1 boeken)

Ik vond het boek erg aangrijpend. Het boek heeft me doen nadenken over het leven en het heeft me laten zien hoe gemakkelijk je op het foute pad kan geraken. Ik vind het mooi dat Christiane door heeft dat ze fout zit en dat ze ook echt wilt afkicken. Veel mensen die verslaafd zijn aan drugs willen niet toegeven dat ze verslaafd zijn en denken dat ze hun verslaving onder controle hebben. Dat is niet zo bij Christiane.
Ze is door een paar instellingen geweigerd en heeft daar later ook kritiek op geleverd. En terecht. In vind het niet kunnen dat er kinderen niet geholpen worden en geweigerd worden in instelingen. Daar moet de maatschappij dringend iets aan doen.

Al bij al vond ik het een prachtig boek en zeker een aanrader.

 

 

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Senne Thienpondt op 5 juni 2020:
Het is inderdaad zeer goed dat ze besefte dat ze verslaafd was en er eigenlijk van af moest komen. Ze heeft mij laten inzien dat een verslaving overwinnen niet enkel iets is dat je moet willen maar wat je ook nog moet doen. Ik stond er versteld van hoeveel keer ze terug een shot nam op het moment dat ze eigenlijk terug op het goede pad zat. Ik ben ook van mening dat de maatschappij wel veranderingen moet brengen in hun systeem. Het is niet normaal dat een kind van 14 geen kans meer zou krijgen om van haar verslaving af te komen.

Gelezen door: kitty de munck (1 boeken)

Christiane F. is een zeer aangrijpend en leerzaam boek. Je leest de naakte waarheid over het leven van Christiane als drugsverslaafde. Doordat het een getuigenis is van een jongere kan ik mee heel goed inleven in het boek. Het boek heeft me laten inzien dat drugs zeer gevaarlijk is en dat je er nooit aan moet beginnen. Ik heb ook heel veel respect voor Christiane omdat ze haar leven zo bloot heeft durven geven. Ze had het heel moeilijk in haar leven en toch heeft ze zich sterk gehouden en is ze naar een afkickcentrum geweest. Ik denk dat ze voor vele drugsgebruikers een groot voorbeeld is geweest die hen steunde. Je kon ook de gedachten van de moeder en de psychologen lezen, dit vond ik ook een positief aspect. Zo las je hoe haar omgeving erover dacht. Het enige spijtige vond ik dat ze uiteindelijk toch niet is afgekickt ondanks haar moed. Maar in het algemeen vond ik het één van de betere boeken die ik tot hiertoe heb gelezen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: