Lente en andere seizoenen

Gelezen door: André Oyen (3468 boeken)

Citaat: "Voor haar was het leven een feest, een belofte. En dat was het wat men in haar zocht en wilde zien: een eeuwig geworden jeugd, de Creoolse vrolijkheid en vrijheid, die doorklonken in haar stem, in haar zangerige accent. Ze wist het en was gecharmeerd door haar eigen charme."

In 2008 werd de Nobelprijs literatuur aan de Franse auteur 2008 Jean-Marie Gustave Le Clézio (68) toegekend. Alhoewel er reeds verschillende werken van hem in het Nederlands vertaald waren, was hij niet erg gekend in Vlaanderen. Misschien komt hier mettertijd wel enig verandering in.

Ik vind het op zich al een bijzonder iets dat zijn zéér mooie verhalenbundel Printemps et autres saisons uit 1989 een gloednieuwe vertaling kreeg. Lente en andere seizoenen dat vijf prachtige verhalen en evenzo veel vrouwenportretten bevat, laat je kennismaken met een zéér begaafd auteur wiens verhalen visueel als schilderingen zijn.

Met een heel zuivere taal die zowel tederheid, poëzie als passie bevat, weet hij de vijf vrouwen voor de eeuwigheid in hun eigen decor vast te leggen.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Dennis P. op 7 februari 2010:
Ik had het vorige week in mijn handen. Tot nu toe las ik nog niets van Le Clézio. Om één of andere reden heb ik het toch teruggezet.
Leen op 28 januari 2010:
Fijn dat u het bijzonder vindt dat dit boek opnieuw vertaald is. Waarom vermeldt u de vertaler niet even?