Grof Wild

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Citaat: "“Verdomme, verdomme”, vloekte Victor."

Op donderdag 7 mei 2009, midden in de Heen-en-weer-week, kregen 80.000 trein-, tram- of busreizigers dit kortverhaal gratis uitgedeeld. We maken kennis met Victor en Eva, een echtpaar dat net 25 jaar is getrouwd. Victor is een succesvolle zakenman die op het punt staat zijn bedrijf te verkopen. Maar in z’n huwelijk zit de klad er wat in. Daarom plant Eva een romantisch weekendje in de Ardennen. Om de spanning er helemaal in te houden, schakelt ze vier potige kerels in die hen zogezegd de stuipen op het lijf moeten jagen. Eva hoopt dat Victor op die manier zijn rol als heldhaftige, beschermende echtgenoot terug opneemt. Het snode plan neemt uiteraard een andere wending als blijkt dat de vier “acteurs” minder goeie intenties hebben. Ze worden als ‘grof wild’ opgejaagd in een thriller vol onversneden actie en intriges.

Aspe schrijft hier zonder al te veel karaktertekening, franjes of nuance. Maar gelukkig ook zonder pretenties. “Grof wild” is een ideaal tussendoortje voor wie op zoek is naar ontspannende spanning.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
nick op 25 oktober 2010:
Dit boekje is zeker een aanrader, het is klein en dun maar toch een zeer leuk boek om te lezen. In het begin moet je je wel even concentreren om te kunnen volgen, omdat het niet echt duidelijk is wie wie is. Nadat je dat door hebt, wordt het wel een zeer leuk boek om te lezen en krijg je nog spijt dat het boek niet dikker is.
Zelf heb ik ook nog een ander boek van Pieter Aspe gelezen en de conclusie van deze twee boeken is dat Pieter Aspe zeker een goede schrijver is. Het boekje leest zeker vlot uit, want ikzelf heb het in twee uur uitgelezen. Het bevat zeker spanning en hoe verder dat je naar het einde gaat hoe spannender het wordt. Door dit boekje is lezen zeker een feest, dus mensen, dit boekje moet je zeker een keer gelezen hebben.
Achtergaele Katrien op 14 augustus 2009:
Superspannend!!! Lees je in 1 keer uit!

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Ik ben geen fan van Aspe. De eerste boeken waren nog ok vond ik, maar als je er drie gelezen hebt, heb je het wel gehad. Dan is het allemaal 'déjà lu'. Geweldige mediahype en marketingmachine dat wel, maar niet mijn smaak. Uitzondering daarop? Dit boekje. Vond ik wel spannend. Karaktertekeningen, neen dat moet je ook hier niet zoeken, Aspe is geen Deflo of De Bruyn, maar dat pretendeert hij natuurlijk ook niet. Dit leest vlotjes weg en als je niet graag dikke boeken leest en toch een spannend verhaal wil, dan is dit iets voor jou.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Louise André op 3 juni 2014:
Ik ben het helemaal met u eens! Het is inderdaad een spannend boekje en helemaal niet dik. Ik vond het ook een leuk boek, dat had ik niet echt verwacht aangezien ik nog nooit een boek van Pieter Aspe gelezen. Ik wil het ook aan iedereen aanraden!

Gelezen door: Elske (66 boeken)

Nog te lezen...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: