Man in het duister

Gelezen door: John Emery (10 boeken)

Citaat: "Er is niet één werkelijkheid, korporaal. Er zijn vele werkelijkheden. Eén enkele wereld bestaat niet. Er zijn vele werelden en die lopen allemaal parallel aan elkaar, werelden en anti- werelden, werelden en schaduwwerelden, en iedere wereld wordt gedroomd of verzonnen of beschreven door iemand in een andere wereld. Iedere wereld is de schepping van een menselijke geest."

Man in het duister gaat over het licht. Over hoop, liefde en verlangen terwijl de dwaze wereld doordraait. Een reis door de tijd en ruimte: 4 generaties, WO II, Amerika, Europa,... gelardeerd met muziek, film en literatuur. Een subliem boek met de oorlogen van opa, zijn dochter en kleindochter als ruggegraat met veel lumbago's en hernia's. Oorlogen worden niet alleen uigevochten in Irak, maar in ieders hoofd.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
christof debels op 29 oktober 2009:
Zalig boek, net zoals alle andere van auster. Maar als ik één titel dien te kiezen uit zijn oeuvre, dan is het dit boek en wel omdat dit de eerste titel was die ik van hem las.
Björn Pollentier op 17 maart 2009:
Een fantastisch boek van een fantastische schrijver. Na het hele oeuvre van Murakami gelezen te hebben, stort ik me graag op dat van Auster.