De dode op het strand

Gelezen door: Katleen Gonissen (1 boeken)

Citaat: "Ik moet toch haast bij de Chinezen zijn, dacht hij, maar hij durfde niet te stoppen om te luisteren. Dan zou zijn neef hem misschien wel doodslaan en opeten. Dat leek hem niks. Hij begon wel een beetje schuin opzij te graven, waar het wat gemakkelijker ging. Misschien lag China die kant wel op, hij voelde dat het zo was. 'Graven, luie neger!' schreeuwde Henning Hij voelde het nu in zijn armen, vooral in de rechter, die hij een half jaar geleden had gebroken toen hij bij het schaatsen op het ijs was gevallen. Maar hij liet zich niet kennen. Hij ramde de schop uit alle macht in de zandmuur van de kuil. Er kwam een hele hoop zand van boven vallen, maar dat maakte niet uit. Hij begreep dat hij er was. Eindelijk. Er stak een voet uit het zand. Een voet met vijf tenen en een zanderige voetzool. Een echte Chinese voet! "

In de vakantie lees ik graag iets lichts, liefst een of andere detective. Dit is het eerste boek dat ik van deze schrijver lees, en ik was er met lichte tegenzin aan begonnen, omdat Scandinaviërs vaak zo donker schrijven. Gelukkig duurde het nog geen bladzijde lang voor ik mijn vooroordelen aan de kant moest zetten. Het leest als een trein, gisteren begonnen, vanmorgen uitgelezen, alleen af en toe gestopt om te kijken op Facebook.

De korte inhoud: een meisje komt er op haar 18de verjaardag achter dat haar vader in een instelling zit omdat hij iemand vermoord zou hebben. Het meisje verdwijnt. Iemand van de politie, die bij het meisje op de trein zat, probeert het kluwen te ontwarren...

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Frank Sierens op 2 juli 2013:
Heb dit boek gelezen en zelfde ervaring: leest als een trein!
rita raes op 20 september 2008:
Ik heb dit boek vorige week gelezen én er erg van genoten!