Pitbull

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "'Hoe ga je 't doen?' mompelde Delaedt en zijn zatte ogen glinsterden. De zwaargebouwde man naast hem dronk in één teug zijn glas leeg en mikte het pal in het midden van het bierviltje, bloednuchter, zo leek het wel en door geen orkaan uit zijn evenwicht te brengen. De barkruk kraakte vervaarlijk toen hij zijn romp draaide. Zijn lippen krulden. 'Ik dacht dat we mekaar niet kenden?' Delaedt raakte niet verder dan een idiote grijns. Hij boerde achter zijn hand en keek weg. De glazen achter de bar vormden één doorlopende glanzende lijn, zoals de snee van een vlijmscherp mes."

De boeken van Luc Deflo zijn stuk voor stuk fantastisch. En toch is elke nieuwe thriller telkens weer sterker, degelijker, intenser dan de voorgaande. Pitbull is zonder twijfel zijn stevigste thriller tot nu toe. Hoofdpersonage Pieter wordt tot op het bot en tot het diepst van zijn ziel doorgelicht: een doorsnee manager of een doorgewinterd beest? Ook de karakters Bosmans, Deleu en Mendonck worden opnieuw onovertroffen uitgetekend met hun menselijke kanten en soms moeizaam voortslepende loopbaan of privé-leven.

Een intens meeslepend boek, beklemmend, huiveringwekkend en met een sfeer om te snijden...

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Peter Desmet op 28 juni 2010:
De eerste keer dat ik een Deflo lees. Ik moet zeggen, een enorm sterke plot, erg goed neergezette personages en schitterende dialogen. Waar ik het wel een beetje moeilijk mee heb is het soms wijzigend vertellersstandpunt, maar da's eigenlijk detailkritiek.
annick Boeynaems op 11 januari 2009:
Een fantastisch boek, blijft spannend tot het einde, om in één ruk uit te lezen.

Gelezen door: Jasper Blomme (1 boeken)

Citaat: "Ze noemden hem Pitbull... even vaardig met de bijl als Van Gogh met het penseel."

Bij het zien van de kaft van het boek Pitbull van Deflo, wist ik al dat dit een stevig verhaal zou zijn. Ik had nog nooit iets van Deflo gelezen, dus ik wist niet wat ik van hem kon verwachten. Ik moet zeggen dat ik zeer blij ben geconfronteerd te worden met dit spannende verhaal van Deflo, ik heb nog nooit zo meegeleefd in een verhaal! Nochtans ben ik geen vlot lezer, maar dit boek leest zeer gemakkelijk, een echte aanrader!

Het verhaal neemt je mee naar Mechelen, waar je in het hoofd van het hoofdpersonage zit, die dan ook nog eens een moordenaar is. Hij is zeer slim, maar zijn ego doet hem fouten maken. Hij houdt van kicks, is verslaafd aan alcohol en drugs en is werkloos. Je leeft niet alleen mee met het hoofdpersonage, maar ook met bijna alle personages die in het boek voorkomen. Je kent hun gevoelens, hun gedachten, hun zwaktes, sterktes, … Je kent bijna elk klein detail! Dit maakt het boek een knappe psychologische thriller.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Diwt is de allereerste keer dat ik iets lees van deze schrijver, en afgaande op de cover, waren de verwachtingen hooggespannen. Deze auteur verstaat de kunst om thrillers dat tikkeltje meer de geven. Hij geeft inzicht in het menselijk brein, dat van de dader, gaan mee op zoek naar het volgend slachtoffer. Als de speurders de vermeende moordenaar moeten vrijlaten, houden ze hun hart vast. Want deze is een obsessief, moordlustig beest? Kunnen zij het tij nog keren?

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (661 boeken)

Goed.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Mechelen