De gave

Gelezen door: Ignace (3 boeken)

Citaat: "Dat ogenblik in de sacristie was de essentie van mijn hele bestaan: altjd tussen twee deuren, tussen een leven met de levenden en een leven met de doden, tussen transcendentie en verschrikking."

De protagonist heet Odd Thomas. Hij ziet mensen die gestorven zijn en rare wezens die hij bodachs noemt. Bodachs kondigen altijd onheil aan. Op een dag ziet hij een man omringt met een 20-tal van die wezens. Vanaf hier begint de roman zichzelf op gang te slepen. Langdradig. Koontz slaagt erin om de spannende passages echt wel goed te schrijven, maar de fragmenten waar zijn karakter en dat van zijn vriendin Stormy zouden moeten evolueren, blijven erg oppervlakkig uitgesponnen over pagina's. Daar toont de roman een gebrek. Je krijgt ook onmiddellijk het gevoel dat dit de zoveelste roman op rij is die hij om den brode schrijft.

Vergelijken met Stephen King kan opgaan maar zowel naar verhaallijn als naar schrijfstijl moet hij zijn meerdere in King erkennen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
cindy vuylsteke op 6 juli 2008:
Dit boek was echt wennen. Het is wel spannend en je wil wel verder weten hoe het verhaal gaat lopen maar het is toch 'raar' lezen. Het boek leest vrij vlot maar sommige stukken zijn er precies bijgesleept... Zo speelt Elvis Presley (die als geest mee draait in het verhaal) geregeld een verwarrende rol, waardoor het boek niet meer zo lekker wegleest. Ik heb het meer voor boeken die echt gebeurd kunnen zijn.