Steek je familie in de kleren

Gelezen door: Mark Cloostermans (27 boeken)

Citaat: "Als iemand jou om geld vraagt en jij vat dat als compliment op, dan weet je dat je jong bent."

David Sedaris is een soort standup-comedian die de overstap naar het papier heeft gemaakt. In zijn kortverhalen schrijft hij autobiografisch, maar met een forse korrel zout, over zijn behoorlijk vreemde familie. Zijn moeder veracht haar kinderen diep, waarschijnlijk omdat ze hen voortdurend uit de nesten moet halen (maar zeker is dat niet). Vader Sedaris leeft van het ene wilde plan naar de volgende desillusie. Zijn zussen zijn ofwel paranoïde, ofwel marginaal uit overtuiging, of nog om andere redenen komisch. Steek je familie in de kleren is beter dan zijn vorige bundels (Me talk pretty one day, Naakt) omdat de verhalen gebalder zijn. Regelmatig word je ontroerd door de gevoelige kern van zo’n extreem komisch chaosverhaal.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Eva Devos op 13 maart 2006:
Hilarisch en pijnlijk en aandoenlijk tegelijkertijd zijn de verhalen van David Sedaris. Heel knap, vind ik dat. En als hij ze zelf vertelt, bij mij in de keuken, is het helemaal geweldig. Leve de cd die bij Dress your family in corduroy and denim zit.

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Het schijnt maar niet tot me te willen doordringen dat dingen die voor mij belangrijk zijn voor andere mensen niet even belangrijk zijn. Het gevolg is dat ik overkom als een missionaris, niet zozeer gekomen om te luisteren, als wel om te bekeren. "

Het is alom bekend dat David Sedaris zijn familie niet spaart in zijn boeken. Aan de titel te zien, kun je weten dat dit zo'n boek is.
Sedaris speelt met zijn zusjes in de sneeuw, gaat op vakantie, krijgt een nieuwe baan of bezoekt de bruiloft van zijn broer. De schrijver heeft er steeds zijn eigen, humoristische kijk op.

Van al de Sedarissen die ik al las, kon deze me het minste bekoren. Zelfs na verhaal vijf had ik iets van "waarom lees ik dit?" terwijl ik dat nooit eerder had bij deze grappige auteur. Na verhaal zes gaf ik het op. Dit boek is niet voor mij, denk ik. Gelukkig heb ik er nog een heel aantal van hem liggen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: USA