Verloren nachten

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Citaat: "Het wordt één groot avontuur en er is niemand, werkelijk niemand, die ons gaat tegenhouden."

De geëngageerde schrijver en milieu-activist T.C. Boyle legt in Verloren nachten met een genadeloos gevoel voor humor de mythe van de jaren ’60 op de rooster. Het boek gaat over Star en Ronnie, leden van een commune in Californië die door de lokale overheid gedwongen wordt te verhuizen. Helaas is het nieuwe Utopia dat ze in Alaska (!) opbouwen niet het land van melk en honing. Tegenover de haveloze, in ruzie en jaloezie verstrikte bende van de commune staan Sess en Pamela. Hij is een local, zij is op zoek naar zichzelf. Sess en Pamela willen ook terug naar de essentie en daar slagen zij op hun manier wèl in. Verloren nachten is een contrair tijdsbeeld en een (niet-drammerige) aanklacht tegen de consumptiemaatschappij.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Kris Logghe op 9 mei 2006:
Prachtig boek, de sixties in al z'n naiëve onschuld, gekoppeld aan de harde struggle for Life in het barre Alaska. Ben nu Duyvels End van dezelfde auteur aan het lezen, ook een voltreffer. Een groot talent...
Ann Jossart op 21 januari 2006:
Een film in de vorm van een boek, je wordt onmiddellijk meegezogen en het fijne is dat je twee verhalen krijgt die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben en die toch naar elkaar toegroeien.

Zeer verhalend geschreven met fijne ironische knipogen naar de dolle jaren zestig; Een ware aanrader !!