Expo ’58. Het wonderlijke feest van de fifties

Gelezen door: Ans Van de Cotte (19 boeken)

Citaat: "Toen we op de Expo aankwamen, wist ik letterlijk niet wat ik zag. Het atomium, waarover iedereen tijdens de busreis had gesproken was met niets te vergelijken. Een zwarte had ik al eens op de kermis gezien, maar een chinees bijvoorbeeld, dat was een attractie."

Bij heel wat bezoekers spreekt de legendarische Expo ‘58 nog steeds tot de verbeelding. Annick Lesage ging - met de hulp van de veertien erfgoedcellen van Vlaanderen en Brussel - op zoek naar getuigen van dit grootse evenement. Sommigen waren er op schoolreis, anderen werkten er als arbeider of hostess. Heel wat mensen verlieten voor het eerst hun eigen stad, velen waren nog nooit in contact gekomen met andere culturen. Dit boek bundelt de bijzonderste verhalen en foto’s uit particuliere collecties.

Vijftig jaar na datum slaagt de auteur er bijzonder goed in de verbazing, verwondering en het enthousiasme van toen weer te geven. Herbeleef het wonderlijke feest van de fifties aan de hand van de verhalen van zij die het allemaal meegemaakt hebben.

Bezoek zeker ook de bijhorende website: www.expo58.eu. Je vindt er nog meer getuigenissen, foto’s en filmpjes.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Edwin Rombouts op 27 september 2011:
Daar ga ik volledig mee akkoord, ik had daar heel erg graag bij geweest. Het boek ademt enorm veel sfeer uit, en het barst ook van de leuke anekdotes en interessant cijfermateriaal. Met erg veel plezier gelezen!
Tom Vandamme op 14 april 2008:
Ik was me er niet van bewust wat een impact de Wereldtentoonstelling destijds had hier in België. Het leuke aan dit boek is dat je leest hoe gewone mensen die eerste Belgische 'hype' beleefd hebben. En hoewel alles rijkelijk geïllustreerd is met nostalgische fifties-foto's is dit veel meer dan een prentjesboek. Interessant leesmateriaal voor iemand die er graag was bijgeweest.