Brug naar de hemel

Gelezen door: Claude Bonvin (775 boeken)

Het is de dag van Halloween in het jaar 1327. Vier kinderen -een dievegge,een pestkop,een geniaal joch en een meisje dat dokter wil worden- knijpen ertussenuit na de mis in de kahedraal van Kingsbridge. In het bos zien ze hoe twee mannen worden vermoord. Hun levens zullen voor altijd met elkaar verbonden blijven door de krachten van ambitie, liefde, hebzucht en wraak. En al die tijd leven ze in de lange schaduw van die onverklaarbare moordpartij waarvan zij op die ene dag in hun kindertijd getuige waren.

Brug naar de hemel vormt samen met Pilaren van de aarde het monumentale historische tweeluik van Ken Follet. Zijn klassieke meesterwerk, Pilaren van de aarde, verscheen eerder onder de titel De kathedraal. Gewoon prachtig.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Isabelle Dehasque op 16 juni 2015:
Schitterend boek, dat vraagt om meer in dit genre. Leest onvoorstelbaar vlot, ondanks het volume. Eén van die zeldzame boeken waarvan je spijt hebt dat het uit is.
André Van Butsel op 6 februari 2010:
Het is niet iedereen gegeven om een goede opvolger te schrijven voor een wereldbestseller als "Pilaren van de aarde". Toch slaagt Ken Follet daar zonder moeite in. "Brug naar de Hemel" neemt je opnieuw mee naar Engeland in de late Middelleeuwen. Opnieuw is Kingsbridge het middelpunt van het verhaal. Je krijgt een realistisch beeld over het leven in die tijd, met al zijn verschrikkingen, rampen, recht en onrecht. Opnieuw zijn de gewone man en vrouw de hoofdrolspelers. Boeren, ambachtslieden, kooplieden die het hoofd moeten bieden aan corrupte edelen en geestelijken. Opnieuw is het fictieve verhaal doorweven met correcte historische feiten zoals de legendarische slag bij Crécy, de opeenvolgende pestepidemieën.

Meer dan 1100 bladzijden gegarandeerd leesgenot. En nog eens uren lezen op Wikipedia over de historische achtergronden van het boek.
Evelyne op 1 februari 2010:
Een prachtig boek! Leest vlot - ook in het Engels! Neem er wel de tijd voor, want t is een dikke kanjer. Hij neemt je als lezer helemaal mee naar het leven in Kingsbridge anno 1340. Schitterend!
Ann Hendrickx op 1 oktober 2008:
Dit prachtig verhaal heeft me eveneens bekoord als het vorige meesterwerk van Ken Follet, Pilaren van de aarde. Het boek schept een beeld van de middeleeuwen van toen waarbij je mee wordt gesleurd in de levensloop van 4 kinderen en hun weg in het harde leven vol intriges, liefde en ambitie. Het boek is zeker een aanrader, en leest heel vlot. Ik hoop dat Ken Follet ons weldra weer verrast met zo'n 3e parel!