Huwelijksnacht

Gelezen door: Marie-Paule Doom (1 boeken)

Citaat: "Maar het allerbelangrijkste, datgene wat zo direct haar hele leven zou veranderen en verwoesten en waarvan de consequenties ook volgende generaties zouden beïnvloeden, daarover was geen enkele mededeling gedaan. Het goede domineesechtpaar, de vrome Dagmar, de lachtende broer en zijn zwijgende, opgedirkte vrouw, de naaste vrienden - iedereen wist het."

Het is één van mijn favoriete boeken. Maar tegelijkertijd is het een boek om van te gruwelen, omdat het de kleinheid van de mens laat zien, de laagheid waartoe mensen in staat zijn om de eigen status op te houden. Een letterlijk verschrikkelijk verhaal.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Lydia op 25 november 2010:
Ook ik vond het een verschrikkelijk verhaal. Heel vlot geschreven maar zo intriest. Het speelt zich af in het begin van de 19de eeuw in een zeer strenge katholieke gemeenschap. Die arme Hilma weet niets. Ze gelooft niet dat "kinderen maken" hetzelfde gaat als bij dieren. Dat heeft ze al gezien op de boerderij. En dan wordt ze verliefd op een charmeur die veel ouder is dan zij. Er is veel meer aan de hand maar dat vertelt niemand haar.
Lut Goossens op 22 oktober 2010:
Mooi en aangrijpend boek. Het verhaal van een degelijke en sterke vrouw, die vanaf haar huwelijksnacht geconfronteerd wordt met een gestoorde en op sex beluste echtgenoot.