Vrouwen

Gelezen door: Norbert De Meyer (139 boeken)

Citaat: "Ik liep de badkamer in en keek naar mijn gezicht. Het zag er afgrijselijk uit. Ik knipte een paar witte haren uit mijn baard en wat van het haar rond mijn oren. Hallo. Dood. Maar ik heb bijna zes decennia gehad. Ik heb je zoveel vrije schoppen gegeven dat je me al lang had moeten hebben. Ik wil bij de renbaan begraven worden… waar ik het laatste rechte eind kan horen."

Een keihard boek uit de catacomben van de loeiharde grootstad Los Angeles. Er wordt om de haverklap van partner gewisseld, er wordt niet gedronken maar gezopen, en seks is nooit ver uit de buurt. Er wordt daarenboven gebekvecht, geruzied, gevochten en gebakkeleid dat horen en zien vergaan. Zoals bij zijn ander werk pakten Charles Bukowski’s waanzinnige roerselen me meteen in het nekvel en lieten me niet los voor ik alles had opgesoupeerd. Razendsnelle dialogen leggen de o zo menselijke trekjes bloot. Beklijvend en meeslepend, vooral voor wie een vleug aangebrande kost niet schuwt. Dat alles doorspekt met chagrijnige humor met een diepzwart randje. Bukowski was een grootmeester in het uittekenen van de absurde levens uit de onderste regionen van de Amerikaanse samenleving. Een klef “is-dit-alles?”-gevoel blijft nazinderen. Niemand deed op dat vlak beter. Wie Bukowski achter de kiezen heeft, weet meteen waar Brusselmans de mosterd haalde.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
op 28 november 2007:
Wrang, grof, vrouwonvriendelijk...maar het heeft charme.
Liliane Melis op 9 september 2007:
Ja, een keihard, hilarisch boek dat je in één adem uitleest ofwel vol walging na enkele bladzijden dichtklapt... De vele vrouwen die de revue passeren hebben allen iets gemeen: het loszitten van enkele 'vijzen'. En Chinaski heeft weinig moeite om ze te veroveren. Hij laat zich veroveren.