Through a glass darkly

Gelezen door: Peter Desmet (160 boeken)

Donna Leon schrijft enkel en alleen over Venetiƫ. Je zou denken dat dat haar actieradius toch wel ernstig beperkt. Niets is echter minder waar. Leon vindt voor elk nieuw detectiveverhaal rond inspecteur Guido Brunetti een interessant gegeven.

In dit boek staan de glasblazersateliers van Murano centraal. Het is misschien wel Leon's traagste boek. Maar als lezer geniet je van elk detail, de beschrijvingen zijn werkelijk uitmuntend, de personages trefzeker getekend en het verhaal trekt zich langzaam maar zeker op gang. Wat Leon hier uit haar pen tovert is toch wel klasse. Ze heeft oog voor detail en haar verhalen vervelen nooit. Het gaat dan wel over de beroemde glasateliers maar Leon ziet kans om het thema leefmilieu kunstig door de plot te weven. Zoals steeds is het erg geestig om het steekspel te lezen tussen de humane inspecteur met gezond verstand Brunetti en zijn chef Patta, een pompeus, arrogant en mondain heerschap.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Ann Horckmans op 11 november 2007:
Een heerlijk boek van Donna Leon. Inderdaad wel trager dan de andere boeken, maar zeker niet minder interessant. Helaas had ik een minder goede vertaling, wat me wel ergerde.