Verliefd

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Gillen om hulp had geen zin, want niemand zou haar horen.
Wat wilde hij toch van haar?
Dat wist ze niet eens.
Hij hield nu met zijn zwarte terreinwagen met donkere ruiten vlak achter haar halt. Nu kon ze niet meer weg."

Patrick De Bruyn houdt je in de ban van het verhaal. Een verhaal over een doordeweekse man die zich op voorzichtige wijze waagt aan een misstap met een al even doordeweekse vrouw, zonder te weten dat ze gestalkt worden. Beiden moeten hiervan wel de gevolgen dragen en die zijn niet miniem.

Doordat het verhaal draait rond twee mensen die zo gewoontjes zijn, kan je er echt mee meeleven. De beklemming die de hoofdpersonen voelen, grijpt je bij de keel en houdt je vast van begin tot eind.
Een geweldige thriller!

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Lena op 4 maart 2011:
Ik had ook al over het boek gehoord en kreeg het nu in handen. Ik heb het uitgelezen, maar het sprak met niet echt aan. Ik vond het niet echt spannend zoals ik van spannend verwacht. Ik zou het zeker geen 2e keer lezen.
Ellen op 29 oktober 2009:
Dit boek las leuk, ik was telkens nieuwsgierig naar het vervolg maar het plot is volgens mij niet goed. Opeens ben je aan het einde en denk je: "oei, was dit nu het einde?" De laatste hoofdstukken nemen de spanning mee naar omhoog maar op het einde wordt het wat TE en is het plots gedaan. Had ik meer van verwacht.
Rob op 12 augustus 2008:
Ik heb me door dit boek moeten ploeteren. Het boek bestaat grotendeels uit dialogen, die me niet wisten te boeien. Ik vind dat je in een goed boek sympathie moet voelen voor het hoofdpersonage. In dit boek ergerde ik mij vooral aan hem.

Ook het verhaal vond ik niet goed. Pas op het einde van het boek, komt er wat tempo in het verhaal. Het plot is weliswaar onvoorspelbaar, maar je merkt dat dit de schrijver veel moeite heeft gekost. Het einde is te grotesk in vergelijking met de rest van het verhaal en is bovendien veel te ver gezocht.

Zeker geen aanrader voor jonge twintigers als mij (je kan je op deze leeftijd nog veel te moeilijk inleven met veertigers die levensmoe zijn).
Van Ryckegem op 27 november 2007:
Dit is het eerste boek van deze schrijver dat ik las en meteen een topper, spannend tot de laatste pagina, een verhaal tussen liefde en angst, echt een aanrader. Ik ben meteen aan een 2de boek van dezelfde schrijver begonnen!
Filip op 16 augustus 2007:
Ben aan dit boek begonnen, maar na 100-tal bladzijden er de brui aan gegeven. Verhaal boeide me matig en ik hou niet van de korte dialogen in 'spreektaal'.

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Net gelezen. Mmm, deze vond ik dan toch een van zijn mindere. Een ex-politicus en advocaat houdt er een minnares op na, maar wordt gechanteerd door een individu dat hij eigenlijk niet kent. Hij en zijn minnares worden op een soort 'wild goose chase' gestuurd doorheen de stad. Vooral het einde vond ik nogal voorspelbaar en niet denderend. Nu ja, het kan niet elke keer een topboek zijn.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: