Het laatste jurylid

Gelezen door: Barbara Simons (11 boeken)

Citaat: "Elke county was verdeeld in vijf districten, en elk district had een gekozen hoofd van politie. Die droeg een insigne en een pistool en wat hij maar aan uniformkleding bij elkaar kon vinden, en als hij het zich kon permitteren, en dat kon hij altijd, zette hij zwaailichten op zijn auto en had hij het gezag om iedereen te allen tijde voor elk denkbaar vergrijp aan de kant te zetten."

Clanton, een rustig, vriendelijk stadje in de VS, is het schouwtoneel van een afschuwelijke misdaad: een jonge weduwe wordt in haar huis verkracht en vermoord. De dader wordt snel gegrepen en het is uitkijken naar zijn proces. Gevreesd wordt dat de familie van de veroordeelde er niet voor zal terugdeinzen om de juryleden om te kopen of te bedreigen. Dit boek is niet echt een thriller. Eigenlijk gaat het eerst en vooral over Clanton; het is de “biografie” van dit stadje in de jaren ’70, wat ons dichter bij de heimatliteratuur brengt. Iets te wijdlopig is het boek wel, maar dat wordt dan weer gecompenseerd doordat je als lezer bijna het gevoel krijgt dat je zelf een inwoner van Clanton bent, dat je de hele tijd meekijkt over de schouders van de vertellende journalist.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Peter Quanten op 24 juli 2006:
Prachtig boek, net zoals alle boeken van John Grisham .Als je (zoals ik) alle boeken van de auteur gelezen hebt, zal je ondervinden dat hij nog een boek geschreven heeft dat zich in dat zelfde stadje afspeelt, er zijn zelfs enkele figuren die in beide boeken voorkomen!