Dienaar van het keizerrijk

Gelezen door: Lode Sibbens (1 boeken)

Citaat: "Toen draaide hij zich om en zag achter het abrupt optrekkende gordijn van de regen iets dat op een angstaanjagende manier schitterend om te zien was: een patroon van hoog opflakkerende vlammen en klievende bliksems sneed de hemel open, deed de laatste druppels verdampen en veranderde toen in een stortbui van vuur."

Dienaar van het keizerrijk is het zoveelste meesterwerk van Raymond E. Feist. Dit is het tweede deel van een schitterende trilogie (De keizerrijk-trilogie). Als je al een boek van Feist gelezen zou hebben, zal je zeker vertrouwde elementen terugzien. Al zijn boeken zijn zo opgebouwd dat ze in zekere zin met elkaar in verbinding staan. Lees daarom best eerst het eerste deel van deze serie. Zo raak je vertrouwd met het rare denken en doen van de Tsuranuanni.

Er zijn twee werelden Kelewan (de wereld van de Tsuranuanni) en Midkemia (een wereld vergelijkbaar met de middeleeuwen bij ons) die met een scheuring in contact staan met elkaar. Het verhaal speelt zich af in Kelewan waar huurmoordenaars en oorlogen dagelijkse kost zijn. Het hele keizerrijk steunt op eer en eeuwenoude tradities. Mara van de Acoma krijgt door een gevangene van Midkemia, die nu een slaaf is in Mara’s gevolg, nieuwe ideeën die de oude tradities op Kelewan afbreken en een barbaars zicht geven. Ze probeert haar eigen wereld te veranderen en krijgt daarbij steun uit onverwachte hoek.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Pieter Jan op 28 februari 2008:
Ik ben geen fan van de boeken van Feist, de vertelstijl laat de wensen over en hij kiest geen partij voor zijn personages, waardoor je alles vlak meemaakt als outsider en niet meeleeft met de personages.
Dennis De Cat op 2 november 2007:
Persoonlijk vind ik deze reeks iets minder in vergelijking met de reeksen over Midkemia, maar nog steeds zeker de moeite waard!