De Schaduw van een Duistere Koningin

Gelezen door: Maxim Boyen (1 boeken)

Citaat: "In de verte, op nog geen mijl achter Jadow, naderde een stofwolk. Erric zag al figuurtjes aan de horizon en voordat Jadow zo dichtbij was dat hij zich verstaanbaar kon maken, riep Erric: 'Het zijn de Saaurs!'
'Hoe zie je dat?' vroeg de sergeant.
'De paarden zijn te groot voor de afstand die ze achter Jadow zitten.' Juist op dat moment werd Jadows stem hoorbaar. 'Kapitein! Het zijn de hagedissen! Ze komen eraan!'"

Dit zoveelste meesterwerk (naar mijn mening) uit de pen van Feist. Ook dit boek weet me weer mateloos te boeien omdat het verhaal verteld wordt vanuit het perspectief van een eenvoudige jongen, Erric, die in een smidse werkt en eigenlijk een bastaardzoon is van de plaatselijke baron. Op een dag vermoord hij de oudste zoon van de baron samen met zijn sluwe vriend Rupert. Hij wordt gearresteerd en ter dood veroordeeld maar de prins heeft andere plannen met hen. Door bepaalde selecties komen beiden terecht in een streng trainingskamp en voor ze het weten zijn zij samen met 60 anderen op weg naar de andere kant van de wereld. De missie die ze krijgen moet slagen omdat de vrede en het bestaan van de wereld die ze kennen op het spel staan. Duistere krachten gaan aan het werk maar gelukkig zijn er enkele individuen die zich teweerstellen tegen De schaduw van een Duistere Koningin.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Jeroen op 2 februari 2008:
Ik heb dit boek graag gelezen omdat het zeer vlot las. De personages zijn goed uitgewerkt en daardoor kun je je goed inleven. De auteur houdt het spannend tot op laatste moment. Ik vond wel dat het verhaal wat traag op gang kwam. Ook het einde viel wat tegen omdat het plots gedaan was en je zit met een open einde. Ik raad het boek wel aan voor mensen die van fantasy en een stevige portie actie houden. Dit was het eerste boek dat ik las van deze auteur maar ik denk niet dat het het laatste zal zijn.
Dennis op 2 november 2007:
Dit boek is weer een zoveelste in een schitterende reeks! Iedereen die graag fantasy leest MOET deze reeks gelezen hebben. 10 keer beter dan Lord of the Rings (qua verhaal toch, Lord of the rings kan misschien literair beter zijn, maar daar ken ik niets van) Vooral deze reeks over de slangenkoningin met Erik in de hoofdrol vind ik schitterend.