Coraline

Gelezen door: Gerrit Janssens (55 boeken)

Citaat: "Coraline deed de oude houten deur dicht, deed het licht uit en ging terug naar bed. Ze droomde van zwarte schimmen die heen en weer slopen, het licht vermijdend, tot ze allemaal bij elkaar zaten onder de maan. Kleine zwarte schimmen met kleine rode oogjes en scherpe gele tanden. Ze begonnen te zingen. "

Coraline is pas verhuisd. In het grote nieuwe huis ontdekt ze een deur, waarachter een andere wereld leeft. Daar wonen haar ‘andere mama en papa’. Die wereld lijkt een beetje op de echte, maar niet helemaal. Ze komt er snel achter dat ze die deur beter gesloten had gelaten. Het verhaal is doodeenvoudig. Je verwacht helemaal niet dat het je de stuipen op het lijf zal jagen. Zo vreemd, zo griezelig bizar is dit boek. En toch is het op een gekke manier ook herkenbaar, als een nieuwe Alice in Wonderland. Een meesterwerkje, puur griezelvoer in regelrechte David Lynch-stijl, maar dan op papier.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Lies op 23 oktober 2010:
Ik vond het boek eigenlijk helemaal niet zo goed. Het was ten eerste veel te makkelijk geschreven, gericht naar kinderen lagere school, daarom stond het ook bij de jeugdbib. Nochtans had ik er op sites goede reacties over gelezen en ik had ook de film al gezien en de boeken zijn meestal altijd beter dus waagde ik mijn kans maar!
Ten tweede telde het boek maar 170 pagina's, voor iemand die niet graag leest is dat voldoende maar aangezien ik graag lees vond ik dat ze niet genoeg in detail gingen. Er zat ook geen spanning in het verhaal, je kon afleiden wat er ging gebeuren doordat ze op voorhand al iets verklapten. Al bij al was ik dus niet overtuigd en vind ik het geen aanrader voor kinderen boven de 12 jaar of kinderen die graag lezen.
Je kan het natuurlijk altijd lezen tussendoor als je geen zin hebt in een moeilijk en dik boek!
op 13 november 2009:
Ik heb net de verfilming gezien, wist niet dat er een boek was. Vind het wel spijtig want lees liever eerst het boek. Maar ik ga dit zeker nog proberen te lezen.
patrick bruneel op 28 oktober 2005:
Wellicht het beste boek dat Gaiman schreef en al is het boek vooral gericht op kinderen, ook volwassenen hebben er een leuke griezel aan. Voor hen die Clive Barker's 'De dief van altijd' weten te smaken, is dit verplicht leesvoer.