The God of Small Things

Gelezen door: Katrien Schacht (1 boeken)

Citaat: "There was a voice from outside the picture. It was clear and true, cutting through the fan-whirring, peanut-crunching darkness. There was a nun in the audience. Heads twisted around like bottle caps. Black-haired backs of heads became faces with mouths and moustaches. Hissing mouths with teeth like sharks. Many of them. Like stickers on a card."

Dit boek is niet alleen schitterend en sprankelend geschreven, het is ook erg aangrijpend en dompelt je helemaal onder in de bedwelmende sfeer van postkoloniaal India.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
morgan bruyneel op 29 oktober 2009:
Zonder twijfel het mooiste boek dat ik ooit las. Kleurrijk, grappig, liefdevol geschreven en tegelijkertijd onverhullend, dwars door de feestelijke façade van het iddylische rurale India heenprikkend. Een absolute aanrader!
Elisabeth Francet op 18 september 2007:
Dit is één van de mooiste boeken die ik al gelezen heb, zoniet het (2de) mooiste. Roy's schrijfstijl is zo origineel, kleurrijk en bedwelmend dat je heel snel het gevoel hebt dat je in het verhaal stapt en alles persoonlijk meemaakt. Het verhaal is afwisselend grappig, absurd, dramatisch en naar het einde toe zo schrijnend dat ik mijn tranen niet kon inhouden. Ik denk dat dit het enige boek is waar ik ooit tranen met tuiten bij gehuild heb. Beste lezers, lees dit boek en je zult weten wat de crème de la crème van de literatuur is!