Het alfabethuis

Gelezen door: Heidi Wyffels (1 boeken)

In januari 1944 worden twee Engelse piloten, James en Bryan, tijdens een verkenningsvlucht boven Duitsland neergeschoten. Omdat ze geen uniform dragen, zullen ze als spionnen worden terechtgesteld als zij in handen van de Duitsers vallen. Maar de twee slagen erin op een trein te springen.
Dit blijkt een ziekentransport te zijn dat op de terugweg is van het Oostfront. In de hoop dat ze op een later tijdstip de kans krijgen te vluchten, gooien James en Bryan resoluut twee gewonde soldaten uit de trein en nemen hun plaatsen in...
Ze nemen de plaats in van twee vooraanstaande nazi's die op weg zijn naar `het Alfabethuis', een psychiatrische instelling voor 'doorgedraaide' hoge SS-officieren. Binnen de kliniek vinden huiveringwekkende taferelen plaats en de schets van een psychiatrisch ziekenhuis in nazi-Duitsland is tegelijkertijd weerzinwekkend en intrigerend.

Het boek is onderverdeeld in 2 stukken: een eerste deel tijdens de oorlog en een deel in 1972. Om eerlijk te zijn: het eerste deel leest heel wat vlotter weg en is ook geloofwaardiger. Toch blijft het op zijn geheel voor mij een aan te raden boek.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
barbier op 7 juli 2009:
In één adem heb ik dit boek uitgelezen. Zo spannend en vlot geschreven dat je niet wilt, kunt, mag stoppen.