Erfschuld

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Opnieuw een indringende thriller van deze IJslandse topauteur.

Een gepensioneerde politieman raakt meegesleept in een eigenaardige moord op een ex-militair. Die onderzocht samen met een speurder tijdens WO II een paar raadselachtige moorden op twee meisjes. Hun verdachte kwam om, maar ze bleven met een wrang gevoel achter. Ook nu blijven veel vragen onbeantwoord en pas na heel wat speurwerk zullen de echte daders ontmaskerd worden.

De doeltreffende stijl en de knap uitgewerkte plot overtuigen beslist en tegelijk krijg je een interessant beeld geschetst van het ontstaan van de IJslandse republiek en de toestand tijdens WO II, wanneer Britse en Amerikaanse troepen op het eiland gelegerd waren.

Waardevolle literaire thriller !

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Marita Schaukens op 22 augustus 2018:
Een boek dat je na enkele hoofdstukken al moeilijk opzij kunt leggen. Indridason bouwt de plot, afwisselend tussen het heden en 1944, vernuftig op. Zijn speurders zijn warme persoonlijkheden, de dialogen realistisch. Dat alle mensen, van om het even welke stand of rang, tot gruweldaden in staat zijn en dat hun kinderen en kleinkinderen hun familie blijven verdedigen, heeft Indridason in deze meeslepende thriller vorm gegeven.

Locatie: Ijsland