Het meisje in de trein

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "Ik was zo verdiept in de kranten dat ik onderweg niet zo goed heb opgelet als anders; het lijkt wel of ik net ben gaan zitten als de trein kreunend tot stilstand komt op de gebruikelijke plek tegenover het rode sein. Er zijn mensen bij Scott in de tuin - twee agenten in uniform bij de achterdeur. Ik word draaierig. Hebben ze iets gevonden? Hebben ze haar gevonden? Ligt er een lijk begraven in de tuin of onder de vloerplanken? Ik kan die kleren naast de rails maar niet uit mijn hoofd zetten, wat stom is, want die heb ik daar zien liggen voordat Megan vermist werd. En hoe dan ook, als haar al iets is aangedaan, dan is het niet door Scott, dat kan gewoon niet. Hij is dol op haar, dat zegt iedereen. Het is bewolkt, het weer is omgeslagen, de lucht is loodgrijs. Ik kan niet bij het huis naar binnen kijken, ik kan niet zien wat er gaande is. Ik ben behoorlijk wanhopig. Ik kan er niet tegen om buitenstaander te zijn - hoe je het ook wendt of keert, ik ben hier nu bij betrokken. Ik moet weten wat er aan de hand is."

Rachel is een gescheiden vrouw en is haar baan kwijt omwille van haar drankprobleem. Ze neemt elke dag de trein naar haar werk, omdat niemand mag weten dat ze ontslagen is. De trein passeert langs een huis waar ze een koppel elke dag observeert vanuit de trein. Tot ze de vrouw op een dag met een andere man in de tuin ziet. Als ze hoort dat de vrouw daarna vermist wordt, wil ze niet langer toezien en de waarheid achterhalen wat er met de vermiste vrouw gebeurd is. Rachel wordt hierdoor geconfronteerd met haar eigen psychische problemen waarbij ze op ongeloof stuit bij politie en betrokkenen.

Een psychologische thriller die leest als een trein! Een echte aanrader! Het einde is onvoorspelbaar en verrassend!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Marita Schaukens op 16 februari 2016:
Hawkins heeft gekozen voor een interessante compositie: 3 personages vertellen het verhaal in de ik-vorm, alsof ze een dagboek bijhouden. De data lopen niet helemaal parallel, want Rachels verhaal start in juli 2003, terwijl dat van Megan maanden ervoor begint. En dan zijn er nog de hoofdstukken met Anna in de hoofdrol. Hawkins kiest voor vrouwenfiguren die zich stilaan realiseren dat de man met wie ze gehuwd zijn, een andere, duistere kant heeft. Drinken en drank gaan kopen, treinritten "s morgens en "s avonds, telefoneren, mailen, wandelen langs één straat in een voorstadje van Londen ... elk gegeven komt ontelbare keren voor en verveelt niet. Tot zo"n 50 blz. voor het einde vond ik deze roman schitterend, aan het eind langdradig. Ben erg benieuwd welke actrices de rollen gaan krijgen als de verfilming rond is.

Gelezen door: Sofie (95 boeken)

Citaat: "Met mijn hoofd tegen het raampje geleund kijk ik hoe deze huizen langs me heen schuiven als een tracking shot in een film. Ik zie ze zoals niemand anders ze ziet; zelfs hun eigenaars zien ze waarschijnlijk niet vanuit dit perspectief. Tweemaal per dag krijg ik heel even een inkijkje aangeboden in andermans leven. Het heeft iets troostends om onbekenden veilig in huis te zien zitten."

Rachel neemt elke dag de trein naar Londen, elke dag stopt deze trein voor een rood licht en ziet ze het huis van een koppel. In haar gedachten zijn het Jess en Jason en zijn ze het gelukkigste koppel dat er bestaat. Op een bepaalde dag ziet ze Jess met een andere man in de tuin en een dag later wordt Jess, die eigenlijk Megan heet, vermist.

Het boek komt traag op gang maar is razend spannend met veel plotwendingen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (476 boeken)

Alleen de titel kan een weinig misleidend zijn, want wie een kind verwacht in de trein, krijgt al snel de warrige geest van een aan alcohol verslaafde voorgeschoteld. Je volgt haar zoektocht naar haar verleden, naar de oorzaak van haar diverse problemen, naar de ontrafeling van haar waarnemingen tijdens haar treinreizen. Na een ogenschijnlijk wat vervelende start belandt je in een moordzaak en is alleen het zwakke optreden van de politie nog een vertrouwd gegeven. Stilaan vlecht Hawkins via de bedenkingen van de drie betrokken vrouwen de personages en gebeurtenissen tot een dramatisch geheel en wil je net als "het meisje" de ware toedracht achterhalen. Een intrigerende thriller, waarvan het wereldwijde overdonderende succes me wel wat verbaast.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Niki (2 boeken)

Een echte pageturner! Ik verslond dit boek tijdens mijn laatste vakantie je smacht naar de ontknoping.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Peter Geiregat (400 boeken)

Eindelijk gelezen. Het boek waar veel ophef rond gemaakt werd. Ik lees normaal geen thrillers, maar het is me goed bevallen. Het uitgangspunt spreekt onmiddellijk aan: vanop de trein 'bespiedt' Rachel een koppel als ze moet wachten voor een sein. Aanvankelijk ziet ze in hen het ideale koppel, maar als ze op een dag Megan met een andere man ziet stort haar belevingswereld in. Als nadien blijkt dat Megan spoorloos verdwijnt, dringt ze zichzelf op aan de achtergebleven echtgenoot. Het verhaal is een mooie mix: doordat Rachel veel drinkt zijn haar waarnemingen onbetrouwbaar. Bovendien krijgen we als lezer maar flarden te lezen van het verhaal, namelijk de waarnemingen vanop de trein en de verhaallijn van het personage dat aan het woord is. Op cruciale momenten switcht de auteur naar een ander personage zodat de spanningsboog onderhouden wordt. Uiteindelijk is het een klassiek misdaadverhaal met een ontknoping die ok is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (584 boeken)

Voor mij was het goed. Dat sommige lezers het minder vonden kan ik goed begrijpen. Een trage start en soms warrig. De spanning wordt mooi opgebouwd tot een mooi einde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (221 boeken)

Spannend! En een verrassend einde! Het verhaal boeit van het begin tot het einde. Rachel observeert mensen vanuit de trein en trekt daarbij allerlei conclusies die soms tot gevaarlijke ontmoetingen en situaties leiden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jeanne Tielen (131 boeken)

Een spannend verhaal met verrassende wendingen op het einde. Maar de schrijfster maakt wel een cruciale fout door één van de slachtoffers wat te lang aan het woord te laten. Ze beschrijft haar eigen dood. Vreemd en ongeloofwaardig natuurlijk. Rachel is het meisje in de trein dat iedere dag naar het werk spoort, en daardoor bij een halte voor een rood licht, inkijk krijgt in een huis met haar bewoners. Op een dag verandert er het één en het ander...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Marleen (3 boeken)

Spannend

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Groot-Brittannië