De witte leeuwin

Gelezen door: Lydia Van Pevenage (1 boeken)

Citaat: "Door zijn sterke vizier kon Sikosi Tsiki Nelson Mandela van dichtbij opnemen. Hij had het vizier van het geweer gehaald en had Mandela gevolgd vanaf het moment dat deze uit de auto voor het station was gestapt. Sikosi Tsiki constateerde dat Mandela weinig lijfwachten had. Om de witharige man hing geen sfeer van extra waakzaamheid of onrust."

Dit was m'n eerste Henning Mankell boek uit de Inspecteur Wallander-reeks en zeker niet het laatste. Het begint allemaal met een verdwijning van een vastgoedmakelaar en brengt je tot in Zuid-Afrika waar er een aanslag op Nelson Mandela wordt voorbereid. In eerste instantie denk je dat dit niks met elkaar te maken heeft maar uiteindelijk blijkt dat wel het geval te zijn. Prachtig geschreven en spannend tot de laatste pagina.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Bart Vandendriessche op 2 april 2011:
Dit is ondertussen al niet meer mijn eerste boek van Mankell. Ik blijf het mooie boeken vinden die je aandacht hebben vanaf pagina 1. Al zal ik ze niet allemaal na elkaar lezen, ik zal alle Wallander boeken zeker lezen.
Hilde Van Hecke op 1 juni 2007:
Ik ben een echte Mankell-fan. Allemaal zijn ze reeds door mijn handen gegaan en ik heb ze allemaal zeer graag gelezen. Mankell kan je echt laten meeslepen door een verhaal, terwijl je ook wat politieke achtergrond opsnuift en een stuk maatschappijkritiek. Daarom lees ik zo graag. Pure ontspanning, maar toch niet nutteloos!!
Edith Hansen op 1 oktober 2006:
Het is een tijdje geleden dat ik deze Mankell gelezen heb. Uitgezonderd de laatste Voor de vorst heb ik ze allemaal in handen gehad en met veel spannend plezier tot op het einde uitgelezen. Stuk voor stuk krijg je te maken met een interessant plot tegen een sfeervolle achtergrond met boeiende emotionele situatieschetsen. Klasse!!!
Peter Desmet op 11 september 2006:
Ik hou echt niet van wereldwijde complotten, maar Mankell's empathie en realismegraad is zo hoog dat ik dit boek gewoonweg niet naast me kon neerleggen eens ik begon te lezen.
Wat hier vooral in de schijnwerpers wordt gezet, is hoe het kleine maar kundige politiecorps van Ystad met een moord wordt geconfronteerd waar ze met de beste wil van de wereld geen touw aan kunnen vastknopen. Mankell bouwt hier op voort voor zijn plot door verschillende leden van het politiecorps op een totaal andere manier te laten reageren en ageren.
Zonder meer klasse.

Gelezen door: hugo van der wildt (748 boeken)

Iets minder.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: