Reus

Gelezen door: Veerle Bonte (23 boeken)

Hannah en Kim, twee onafscheidelijke zussen, verlaten na een aantal tegenslagen Thelma & Louise-gewijs hun respectievelijke Wim en trekken naar de andere kant van de wereld. Wat ze zoeken is onduidelijk, misschien enkel wat afleiding op weg naar een gezamenlijk theatraal einde. Maar de omwegen naar hun doel worden langer en het begint er meer en meer op te lijken dat ze door een onzichtbare hand ergens heen worden gestuwd.
Reus is zo mogelijk nog wereldvreemder dan Slaap!, de succesvolle debuutroman van Annelies Verbeke. Opnieuw raak ik gehypnotiseerd door de korte wervelende zinnetjes en mijn gezond verstand lijkt zich maar weinig te willen verzetten tegen de groteske verhaallijnen. Toch ben ik niet zo overweldigd als de eerste keer, zelfs chaos went. Bovendien zit ik op het eind van de laatste pagina nog boordevol vragen. Ook deze: Wat ontbreekt hier? Samenhang?

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Karen Smet op 1 augustus 2006:
Annelies Verbeke is erin geslaagd om voor de tweede keer een prachtig, magisch-realistisch boek te schrijven … spelend met de grens tussen werkelijkheid en fantasie. De reus uit de titel is de visualisatie van een slecht geweten dat op onverwachte momenten opduikt. Reus is gewoon een goed verhaal, dat leest als een trein. Ik heb er zelfs meer van genoten dan van haar debuut Slaap!.

Gelezen door: Heleen (2 boeken)

Reus is een boek dat je meesleept in een mysterieuze chaos van de liefde van twee zussen. In het begin kon ik volgen, maar op een bepaald moment moest ik me gewoon laten meenemen en me niet te veel vragen stellen. Mooi!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: