De waarheid over de zaak Harry Quebert

Gelezen door: NadiaH (122 boeken)

Citaat: "Leer van je mislukkingen te houden, Marcus, want ze zullen je vormen. Mislukkingen geven smaak aan je triomfen."

Van een boek dat met zoveel égards is ontvangen, had ik echt wel meer verwacht. Ok, er zitten verschillende lagen en onverwachte wendingen in en mijn nieuwsgierigheid was gewekt, maar ik vond het plot ver gezocht en veel te lang uitgesponnen. Dit boek heeft vooral bewezen dat de marketingstrucs die in het boek worden beschreven, ook in de realiteit worden gebruikt. Ik vond het maar een middelmatig boek.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
NadiaH op 15 juli 2017:
Inderdaad Mia, maar gelukkig zijn er genoeg boeken voor ieders smaak...
NadiaH op 15 juli 2017:
Inderdaad Mia, maar gelukkig zijn er genoeg boeken voor ieders smaak...
Mia op 30 maart 2017:
Zo blijkt maar weer hoe verschillend smaak en standpunt kunnen zijn! Ik herken, erken de negatieve kritiek, maar ik vind me toch meer terug in de bespreking van minnek en ingrid...

Gelezen door: Noël Gybels (573 boeken)

Winnaar van prestigieuze prijzen in Frankrijk en elders, maar wat een ontgoocheling bij het lezen van deze flutthriller! In een fletse, eenvoudige taal krijg je een zeemzoete soap opgediend, die qua inhoud en stijl zonder diepgang verder kabbelt. Het is echte smartlaplectuur vol vlakke en simpele karakters, die elkaar in zoeterigheid proberen te overtreffen. De plot verleidt je aanvankelijk tot verder lezen, maar de ontknoping is dan weer zo vergezocht en gekunsteld, dat je uiteindelijk maar tot 1 conclusie kunt komen: hoe is het mogelijk dat dit boek zo'n weerklank kon vinden? Blijkbaar heeft de uitgever ervan de verkoopsstrategie die in het verhaal beschreven wordt piekfijn toegepast... Ik bleef in ieder geval bedrogen achter!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: minnek (1 boeken)

Vele malen in de prijzen gevallen pageturner (zelfs genomineerd voor de belangrijkste Franse literaire prijs Prix Goncourt). Bestseller in vele landen. Maar moeten we het ook lezen? Ik vind van wel. Als whodunnit misschien, als goed opgebouwd moordverhaal met de nodige verrassende wendingen (het was de butler! - of toch niet?). Dat kan, maar er is meer. Het is ook een clevere roman over o.a. het ontstaan van een roman, het leven van een jonge auteur, de grillen van een hedendaags Amerikaans uitgeversbedrijf. En er mag ook gelachen worden (de moeder van de hoofdfiguur vind ik hilarisch). De echo's van In Cold Blood (de jongeman reconstrueert het misdrijf ter plekke), Lolita en Twin Peaks (uiteraard) zijn aanwezig. Minpunten? Ach, wie alleen in de misdaadplot geïnteresseerd is zou bepaalde stukken langdradig kunnen vinden. Je doet er best aan dus ook open te staan voor de nevenplots en dan is leesplezier gegarandeerd!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: ingrid (42 boeken)

Citaat: "'Hoe goed een boek is meet je niet alleen aan de laatste woorden af, Marcus, maar aan het effect van alle woorden die daaraan voorafgingen. Ongeveer een halve seconde nadat de lezer het boek uit heeft, als hij het laatste woord net heeft gelezen, moet hij bevangen worden door een hevige emotie: een ogenblik lang moet hij alleen maar denken aan alles wat hij heeft gelezen, dan moet hij naar het omslag kijken en lichtelijk verdrietig glimlachen omdat hij alle personages zo zal missen. Een goed boek, Marcus, is een boek waarvan je het jammer vindt dat het uit is.'"

Wanneer in de tuin van Harry Quebert het lijk van een jonge vrouw gevonden wordt en de sterauteur beschuldigd wordt van moord, schiet de jonge schrijver Marcus Goldman zijn mentor en vriend ter hulp om uit te zoeken wie de moord gepleegd heeft. Het is een heel veelzijdig boek over schrijven, vriendschap, liefde, moord, familiale en andere relaties. Af en toe ook best grappig. Als je een thriller verwacht kom je bedrogen uit. Dit boek is veel meer. Het stramien is weloverdacht en verrassend. Het is een boek dat je op sleeptouw neemt en je niet gemakkelijk loslaat. Een goed boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: