Alex

Gelezen door: Rudy Blom (14 boeken)

Citaat: "De eerste keer dat hij terugkomt, staat haar hart stil. Ze kan zich niet omdraaien om te kijken, maar ze hoort hem wel. Zware trage stappen die als een dreigement klinken.In elk van de voorafgaande uren anticipeerde ze op dit moment, stelde zich voor te worden verkracht, vermoord, gemarteld."

Bloedstollende thriller, met totaal onverwachte wendingen. Telkens wanneer je denkt dit is het einde van het verhaal, begint er een nieuwe plot. Alles begint met de ontvoering van een jonge vrouw Alex... wanneer je denkt, het verhaal is afgelopen, ben je nog maar aan de helft van het boek. Een boek dat verschillende prijzen won in zijn genre en terecht. Je kan niet stoppen tot je de volledige waarheid kent. De commandant die de zaak onderzoekt Camille Verhoeven is amper anderhalve meter groot, maar hij bijt zich vast in het onderzoek, temeer daar zijn eigen vrouw ook het dodelijk slachtoffer werd van een ontvoering.Voor liefhebbers van het genre... een must!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (624 boeken)

Citaat: "'W-wat gaat u m-met me doen?' Ze wil het niet, maar tranen wellen op in haar ogen. De man glimlacht als om te zeggen dat dat toch wel duidelijk is. 'Pfff...' schampert hij. 'Ik wil je zien creperen, vuile teringhoer.' En met die woorden zet hij een stapje opzij, als een volleerd acteur. Dan ziet ze het. Achter hem op de grond, een boormachine en een houten kist, niet eens een grote kist. Net genoeg voor een menselijk lichaam."

In de buurt van Parijs wordt de jonge en knappe Alex Prévost ontvoerd. Ze wordt opgesloten in een hangende kooi in een verlaten pakhuis. Haar ontvoerder wil haar laten lijden en laten sterven. Commandant Camille Verhoeven probeert er alles aan te doen om Alex te vinden. Wanneer hij de ontvoerder op het spoor is, volgt er een wilde achtervolging. De politie slaagt erin om de man klem te rijden, maar op het moment dat ze hem willen arresteren, pleegt hij zelfmoord door zich van een brug te laten vallen. De ontvoerder is op slag dood zonder iets gezegd te hebben over de plaats waar hij Alex gevangen houdt. Ondertussen wordt Alex geplaagd door honger en dorst. Bovendien lopen er een aantal grote ratten rond die steeds brutaler worden. De grote vraag die blijft hangen is waarom de ontvoerder zo gebrand was op het lijden van Alex. In het tweede deel van dit boek wordt hier een antwoord op gegeven. De mooie Alex is niet zo onschuldig als ze in het eerste deel lijkt te zijn! En in het derde deel wordt uit de doeken gedaan wat er allemaal aan de basis van haar gedrag ligt. Dit is een zeer knap geschreven thriller met een strakke structuur. In elk deel wordt de lezer een paar keer vakkundig op het verkeerde been gezet. Het boek vormt het eerste deel van een trilogie rond de eigenzinnige commandant Camille Verhoeven. Hopelijk halen de volgende delen hetzelfde hoge niveau!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (768 boeken)

Een vrouw wordt ontvoerd en in een Parijse pakhuis opgesloten. Haar ontvoerder wil maar één ding haar zien sterven. Commandant Verhoeven weet niet waar hij éérst moet beginnen. Is die vrouw wel zo onschuldig? Een goed geschreven gruwelijke triller. Het is een tijdje geleden dat ik nog zo een goede triller heb gelezen. Zeker een aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Parijs, Frankrijk