Met de noorderzon

Gelezen door: Eva Devos (17 boeken)

1906, de Amerikaanse Adirondacks. Mattie is de oudste dochter van een arm gezin zonder moeder. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor boerenzoon Royal en haar ambitie om schrijfster te worden. Tijdens haar zomerbaantje in een hotel aan het meer wordt een hotelgaste verdronken teruggevonden. Mattie wil uitzoeken wat er is gebeurd.

Een bitterzoet verhaal, over de kracht van woorden en trouw zijn aan je idealen. De overtuigende historische setting, tot in details uitgewerkt, brengt het harde leven in de bosrijke bergketen in het noorden van de staat New York meesterlijk tot leven. Terwijl het leven voor de gewone mensen nog pioniersallure had, brengt het opkomende toerisme langzaam de moderne wereld binnen. En dat brengt hoofdpersoon Mattie aan het dromen.
Voor iedereen die stiekem, diep vanbinnen een romantisch meisje is.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Marijke Van Mullem op 1 augustus 2006:
Dit boek heb ik gekocht als jeugdboek maar het kan net zo goed volwassenen bekoren, denk ik. Het lag al meer dan een jaar in mijn kast en bijna had ik het over het hoofd gezien. Ik heb oprecht meegeleefd met de tweestrijd van Mattie, het hoofdpersonage: je dromen waarmaken en wegtrekken om te studeren of je belofte houden en voor je familie zorgen?

De schrijfster slaagde er bijzonder goed in om de tijdsgeest weer te geven en maakte van Matiie een echte twijfelende, gevoelige tiener.

Locatie: big moose lake