De terechtstelling

Gelezen door: Tamsin (73 boeken)

Citaat: "George boog zijn hoofd en wendde zich af; hij liet het aan Tommy Clough over om op zijn hurken te gaan zitten en het lichaam een minuut nauwkeurig te bekijken.'"

Boek 1 speelt zich af in 1963, ergens in een klein gehuchtje in Derbyshire. De tiener, Alison Carter, verdwijnt en elk spoor ontbreekt. De nieuwbakken inspecteur George Bennett onderzoekt de zaak. Alison woonde in een gesloten gemeenschap waar buitenstaanders amper geduld worden, de mensen zijn er ook niet al te spraakzaam en het kost de inspecteur dan ook alle moeite om wat gegevens los te krijgen. Uiteindelijk wordt er toch iemand opgepakt voor de moord op Alison... maar waar is haar lichaam?
Boek 2 speelt zich af in 1998 en hier komt eindelijk aan het licht wat er al die jaren geleden echt met Alison gebeurd is.

Een briljant verhaal, je blijft op elke bladzijde op het puntje van je stoel zitten. Leest heel vlot en het mysterie wil zich niet echt prijsgeven. Je zit precies midden in een 'George Gently'-aflevering, maar dan tig keer beter. Ik had nog nooit een McDermid gelezen en heb hier geen seconde spijt van gehad. Ze heeft dan ook terecht een Gold Dagger Award gewonnen, net zoals mijn andere favoriet, Ian Rankin.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: derbyshire