Quarantaine

Gelezen door: leen de backer (109 boeken)

Citaat: "Woorden, zei ze, waren verraderlijk.Woorden werden zo dikwijls averechts begrepen en lieten als een bot mes kartelige wonden na in de ziel van de mensen. Soms kwetste je zonder het te willen, soms zei je dingen die anders werden verstaan of waarvan je achteraf pas besefte dat ze verkeerd geformuleerd waren. Woorden moest je op een goudschaaltje wegen zoals dichters deden."

Dit verhaal beschrijft op zeer poƫtische wijze de verscheurde gevoelens van Jonas als de vrouw van wie hij houdt en die ook van hem houdt, verliefd wordt op een andere man, Tom, maar hem toch wil houden. Ze houdt van allebei.

De schrijver is erg vrij in zijn benadering, Jonas is ook schrijver en de auteur laat Jonas het verhaal op drie verschillende manieren eindigen. Hij herschrijft gewoon het einde driemaal. Een zeer gevoelig verhaal met uitweidingen over bijvoorbeeld de maan, ik heb het zeer graag gelezen. Je zou denken dat het boek door een vrouw is geschreven, door de analytische en empathische geest waarin het is geschreven.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: