Het Pleintje - Winterwarmte

Gelezen door: André Oyen (3507 boeken)

Citaat: "ik kreeg een bal in mijn oog.
hier op het plein.
het was geen voetbal.
maar een bal van sneeuw.
uit Gezocht"

Hilde Vandermeeren (opgegroeid in Wielsbeke, woont in Torhout) studeerde Psychologie. Sinds 2006 is ze fulltime auteur. Ze is hoofdredacteur van de kinderkrant Kits. Haar boeken zijn o.m. bekroond met een Zilveren Griffel, een Vlag en Wimpel, de Woord- en Beeldprijs, een White Raven, een Boekenwelp en een Zilveren Ereplaket van de provincie West-Vlaanderen. Bij Davidsfonds/Infodok verschenen een twintigtal boeken van haar, bij De Eenhoorn zes. De meeste ervan werden genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Een huis om in te verdwalen leverde Hilde in 2002 de Woord- en Beeldprijs (Nederland) op. De twaalfde man, Hildes eerste boek bij De Eenhoorn, werd in Nederland bekroond met een Zilveren Griffel (2005) en kende al vier drukken. Het kistje van Cleo werd een jaar later bekroond met een Vlag & Wimpel voor de tekst (Nederland). In 2007 ontving Hilde een Boekenwelp voor Van een kind dat tikkertje speelt met de wind. De twaalfde man werd in Duitsland uitgebracht als lees- en luisterboek en verscheen ook in het Deens en Koreaans. Andere titels van Hilde verschenen in het Duits, Deens of Spaans.

Frank Daenen (opgegroeid in Bree, woont in Meeuwen-Gruitrode) studeerde in 1999 af aan de Media and Design Academy van Genk als grafisch vormgever. Meteen ging hij aan de slag als webdesigner in diverse reclamebureaus. Sinds 2007 is hij fulltime illustrator van kinderboeken, kindertijdschriften en educatieve uitgaven. Wow, wat een wolf! is bekroond met de eerste prijs van de KJV.

Met Het Pleintje - Winterwarmte hebben auteur en illustrator een prachtig leesgroeiboek niveau AVI 0 tot en met AVI 5 het licht laten zien. Het is een wervelend en kleurrijk relaas over de kinderen en de buurtbewoners van het pleintje. Moon, Greg en Tijn spelen in de sneeuw, gaan sleeën, bouwen een vogelhuisje,... Met agent Piet Precies en de vervelende buurvrouw Kaat schieten de kinderen niet goed op. Diverse tekstsoorten komen aan bod: raadsels, zoekprenten, weetjes, brieven, dagboekfragmenten. Afgewisseld met leuke stripjes over de luie werkmier Bo. Wie goed kijkt, ziet dat ook de kleine dieren in dit boek een eigen leven leiden. Het Pleintje - Winterwarmte is meteen het eerste deel in een vrolijke reeks over 'Het pleintje'. Bijzonder knap geïlustreerd door Frank Daenen. Gevarieerd leesgroeiboek dat van leren lezen een feest maakt. Winterwarmte is dan ook heel toepasselijk, want terwijl het buiten berekoud is kan de lezer zich binnen lekker warmen aan woord en beeld van dit prachtige boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: