Ik ben iemand/niemand

Gelezen door: Sarah (40 boeken)

Citaat: "En toen, terwijl ma me vanaf het podium de hele tijd met fascinerende ogen aankeek, had ik even het gevoel dat mijn leven al met al nog zo kwaad niet was en dat ik, ondanks alles wat ik te weinig had gekregen, toch ook heel wat had om dankbaar te zijn."

Dit boek gaat over het leven van Emilie en Nico, twee personen die beide in armoede leven/leefden. De ene door generatiearmoede, de andere door omstandigheden. Samen doen ze er alles aan om uit de problemen te komen. Het boek is vanuit het perspectief van Emilie geschreven en leest heel vlot.
Ik kom zelf uit een "normaal" gezin en ik vond het af en toe niet te geloven wat deze mensen hebben moeten meemaken, gewoon omdat ze een minder goede start gekregen hebben. Zeker als je weet dat in dit boek niets verzonnen of toegevoegd is, maar dat het een echt levensverhaal is. Het deed me in elk geval nadenken over het leven. Voor sommige mensen is het echt knokken en de ene tegenslag na de andere verwerken. Wanneer ze dan langzaam maar zeker hun leven zien verbeteren is het soms absurd met wat voor kleine dingen ze blij zijn, vooral als ik dit vergeleek met mijn eigen leven. Een goed boek om te leren appreciëren wat je hebt en je eigen problemen te relativeren.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Majo de Saedeleer (41 boeken)

Citaat: "Ik maak mezelf wijs dat ik op dieet ben. Ge hebt vrouwen die geld betalen om af te vallen (p. 321)"

het is een aangrijpend verhaal van mensen met diepe littekens aan de rand van de armoede. Een verhaal dat geen mens/lezer onberoerd kan laten. Sommige bladzijden waren bijna ondraaglijk door de brutaliteit die erin werd beschreven, op andere bladzijden werd het lezen mij verhinderd door tranen in de ogen. Een onvergetelijk boek. Dank aan de auteurs en niet in het minst aan het hoofdpersonage: Emilie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: België