De logica van het moorden

Gelezen door: Claude Bonvin (713 boeken)

Een voorspelbare triller over een broer(Robert) die homo is en die vermoord werd in 1971. Een biografe riskeert nu de ware toedracht van de moord te onthullen.Wat zijn andere broer(Jays)professionele aanzien kan verstoren. Voor een debuut roman niet veel over te vertellen. Er zijn veel schrijvers maar weinig goede.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dirk Similon (135 boeken)

Citaat: "Al dertig jaar lang nu heb ik een onafzienbare stroom cliënten zien komen en gaan: de dwangneuroten met hun zenuwtrekjes, de overcompenserende moederhaters, de dwangmatige handenwassers, de huilerige troosteters, de gedrogeerde depressieven - ze komen allemaal aanzetten met hun verleden als een kat die bij thuiskomst zijn dode prooi voor de voeten van zijn baasje legt."

Erg intens geschreven boek waarvan je niet vrolijk wordt.Gebaseerd op een waar gebeurde en onopgeloste moord op Richard Montague, een bekend linguist. Zijn broer is Jay, een psychotherapeut die het als romanschrijver niet zo nauw neemt met de deontologie van zijn hoofdberoep. Hij krijgt bezoek van Dana, schrijfster die wil uitzoeken wat er 40jaar geleden precies gebeurde. Spannend, soms rauw, met véél introspectie van de hoofdpersoon. Zal deze moord onopgelost blijven of kan het coldcase-team van de politie een succes op zijn naam schrijven? Een aantal passages komen me wat geforceerd over als wou de auteur, zelf semanticus en psychotherapeut, per se een aantal wetenschappelijke thema's en dilemmas aan bod laten komen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Londen